Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Lamka z tyłu oraz żarówki podświetlające rejestracje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam na dzisiaj dwa nurtujące mnie pytania .
1. Mam spaloną żarówkę podświetlającą rejestracje. Zwykłą normalną żarówkę świecącą naturalnyą żółtyą barwą . Pytanie czy mogę użyć żarówki podswietlającą na biało czy tez taki jasny niebieski ?czy jakąś inną ? Dostanę w ogóle takie ? Jeżeli tak to czy nie bedzie problemu ? Policja się nie doczepi ?

2. Wewnątrz auta tylna lampka z lewej strony jest zepsuta. Suwak od włączania / wyłączania jest złamany ? Gdzie zakupię taką lampeczke ? szrocik ? może gdzieś jakąś nową czy coś?
Autko mam od niedawna , jestem młody głupi :D i zielony w tych sprawach i proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Do podświetlenia rejestracji załóż albo ori żarówkę C5W lub odpowiednik led ( biały ciepły lub zimny). Żadne niebieskie.

Opublikowano

Do podświetlenia rejestracji załóż albo ori żarówkę C5W lub odpowiednik led ( biały ciepły lub zimny). Żadne niebieskie.

właśnie o to mi chodziło, że właśnie te odpowiedniki ktore moge zalozyc. mowilem ze sie nie znam . dziekuje bardzo ! :)

Opublikowano

Do b5 możesz założyć obojętnie jakie byle by świeciły ( pamiętaj o polaryzacji) . Nie musisz mieć rezystorów.

Opublikowano

Co do tego "suwaka" to najlepiej szrocik, samego suwaka inaczej nie dostaniesz, Jeśli to jest polift, to mam do sprzedania całą tylnią lampkę, ze sprawnymi żarówkami i przełącznikami :)