Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dodatki do paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nigdy nie stosowałem dodatków, 3 zimy auto stało na dworze, więcej jak 28-31C w moim rejonie nie bywało, pierwszej zimy miałem zły kąt wtrysku bo koło 30 i miałem spalone wszystkie świece, auto zawsze zapaliło, niestety nie z pół obrotu, przekręcałem kluczyć i po 2s puszczałem, potem drugi raz 2s i jak nie zaskoczył puszczałem, za trzecim razem zapalał nie więcej niż po 2s kręcenia, mogłem kręcić jednorazowo z 6s i by zapalił ale według mnie to bardziej męczyło aku, gdy auto zapaliło nie było dymu z rury czy jakiejś dziwnej pracy silnika, tylko jednego razy przy -30C po zapaleniu strasznie zadymił na biało, trwało to może z 30s, no ale przy tej temp. ze spalonymi świecami i złym kątem jeden taki przypadek to chyba mało, przed kolejną zimą już się przygotowałem, nowe świece, kąt 49-54 i silnik zapala zawsze za pierwszym razem, to by było tyle na temat potrzeby stosowana dodatków, leje zawsze na lukoil zwykła ropę, aku ma 8 lat wiec nie tryska już energią jak nowy ale do -30C zimy się nie boję :) zamiast wydawać kasę na dodatki doprowadźcie silnik do zdrowia, a zima będzie wam nie straszna

I to jest najlepszy wniosek, sprawne świece, sprawne aku, właściwy kąt wtrysku.

Jak silnik nie pali z półobrotu to dostaję szału. Dlatego moja :a4fan: ma powyższe elementy sprawne.

Nienawidzę piłować silnika przy odpalaniu.

Opublikowano

Czy ktos sprawdzal jak zmieniaja sie korekcje na roipe z olejem i bez?

Chodzi Ci o mixol?

jezeli tak to ja sprawdzalem w 2,5Tdi AFB. Nie widzialem zadnej roznicy poza bardziej spokojniejsza praca silnika(mniej sie tłuk, o ile mozna powiedziec ze 2,5 ze zrową hydrauliką sie tłucze..)

Lałem mixol do 2,5, po 3 latach od sprzedania AFB pojawił sie AFN i zapomnialem ze lałem mixol.. forum mi przypomiało, a w piwnicy jeszcze 2 bańki stoją :P

Opublikowano

ja bym porówna mixol do zagęszczacza do zupy, jesteś głodny i chcesz się najeść, a zupa rzadka, wiec żeby się najeść dodajesz zagęszczać który spełni twoje oczekiwania ale co z tego skoro wartości odżywczych dostarczyłeś do organizmu tyle samo co byś dostarczył z tej rzadkiej, może dziwne porównanie ale coś w nim jest :kox:

auto zdrowe nie potrzebuje żadnych mixolów i innych cudów, tylko normalną ropę i ma zwijać asfalt :evil:

drugie porównanie: ciągle czuje ból, więc zamiast wyleczyć przyczynę taniej brać leki przeciwbólowe które niszczą przy okazji inne narządy i w konsekwencji tylko pogłębiają problem, no ale to jest tańsze i na chwile pomaga, to właśnie jest mixol :gwizdanie:

Opublikowano

To wytłumnacz jeszcze dlaczego pompiarze polecają mixol jako środek który wydłuża życie pompy, oczywiście sprawnej pompy.

Opublikowano

Ja tam mixolka leję i silniczek ładniej chodzi. Na korekcje nie wpłynęło to w żaden sposób, ale na kulturę pracy jak najbardziej :).

Sam silnik zdrowy, nic mu nie dolega jak na 90 kuni śmiga jak szalony :naughty:

Opublikowano

Czy jakbym wlał Mixola to zrobi mi się nagar na wtryskach?

I ile trzeba go lać na zbiornik 62 l?