Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dodatki do paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy stosujecie reguralnie czy tylko doraznie jakieś dodatki do paliwa typu czyszczenie wtrysków lub tym podobne . I jakie ?

Opublikowano

W poprzednim aucie dolewałem co jakiś czas specyfik. Nie wiem czy ma to sens, ale pewnie nie zaszkodzi. W zimie dodawałem też depresator i mimo stania pod chmurką nigdy nie miałem kłopotu.

W obecnym jeszcze nic nie dawałem, bo było dopiero jedno tankowanie.

Pozdrowienia

Opublikowano
  • Autor

Dzięki !!! pytam bo jezdze od niedawna dizelkiem i nie wiem czy cos się dolewa - pozdrawiam

Opublikowano

nic nigdy nie dolewałem , ale mam zamiar kiedyś , jak coś to produkty motul'a i liqui moly są polecane :good:

Opublikowano

Ja dolewam tylko i wyłącznie mixol przed tankowaniem, ponieważ sprzedawane paliwo w Polsce jest suche i powoduje przyśpieszone zużycie pompy oraz wtrysków. Przed dolewaniem mixolu silnik mi chodził twardo i był głośny. Po dolaniu silnik sie wyciszył i jest bardziej żwawy w dolnych partiach obrotów.

Opublikowano

nic ... nigdy .... jezdze na orlenie EcoDiesel ... co 10 tankowanie zalewam kociol Vervy dla przeplukania i juz ..

daj sobie spokoj z dodatkami ...

Opublikowano

Ja tez nic nigdy nie dolewałem, ale zastanawiam czy nie dodawac mixolu :mysli:

Opublikowano

ja dolewam Skydd'a zimą, ale jest to norweski dodatek całoroczny :cool1:

nie dolewam mixolu i nigdy nie będę :no:

poza tym Super Diesel Additiv Liqui Moly do czyszczenia wtrysków co 5000 tys. km

pozdrawiam :naughty:

Opublikowano

Ja dolewam tylko i wyłącznie mixol przed tankowaniem, ponieważ sprzedawane paliwo w Polsce jest suche i powoduje przyśpieszone zużycie pompy oraz wtrysków. Przed dolewaniem mixolu silnik mi chodził twardo i był głośny. Po dolaniu silnik sie wyciszył i jest bardziej żwawy w dolnych partiach obrotów.Witam! Podlącze się do tematu.Mam wrażenie ze mój AFN pracuje sporo głośniej i jakby twardziej niż znajomego AFN o zbliżonym przebiegu. Planowałem jakoś na czasie zalać STP ale dzięki rikardo :good: poczytałem o mixolu i chyba się zdecyduję. Teraz tylko:

-jaki mixol lejesz rikardo. S,Bio,Super mix,2T

-w jakich dawkach i jak często

Pytam się Ciebie chociaż mam ogólny pogląd na ten temat zforum vectry, ale wiadomo vectra to nie audi

Opublikowano

Koledzy i jak z tymi dodatkami ??? Ja raz profilaktycznie dolałem Formułe do czyszczenia wtrysków producenta STP ale zastanawiam się nad mixolem :naughty: Jaki ten mixol i na ile litrów ON 1 litr mixolu??? :naughty:

Opublikowano

Ja dolewam tylko i wyłącznie mixol przed tankowaniem, ponieważ sprzedawane paliwo w Polsce jest suche i powoduje przyśpieszone zużycie pompy oraz wtrysków. Przed dolewaniem mixolu silnik mi chodził twardo i był głośny. Po dolaniu silnik sie wyciszył i jest bardziej żwawy w dolnych partiach obrotów.Witam! Podlącze się do tematu.Mam wrażenie ze mój AFN pracuje sporo głośniej i jakby twardziej niż znajomego AFN o zbliżonym przebiegu. Planowałem jakoś na czasie zalać STP ale dzięki rikardo :good: poczytałem o mixolu i chyba się zdecyduję. Teraz tylko:

-jaki mixol lejesz rikardo. S,Bio,Super mix,2T

-w jakich dawkach i jak często

Pytam się Ciebie chociaż mam ogólny pogląd na ten temat zforum vectry, ale wiadomo vectra to nie audi

Ja dolewam mixol S z Orlenu (koszt litrowej butelki około 10 zł) w proporcji 0,25 ml na 25 l ON przed każdym tankowaniem. Możesz śmiało spróbować w moim przypadku tak jak pisałem pozytywnie wpłynął na pracę oraz rozruch silnika.

Opublikowano
Ja dolewam mixol S z Orlenu (koszt litrowej butelki około 10 zł) w proporcji 0,25 ml na 25 l ON przed każdym tankowaniem. Możesz śmiało spróbować w moim przypadku tak jak pisałem pozytywnie wpłynął na pracę oraz rozruch silnika.

Ja własnie się zastanawiam i chyba zaczne ostrożnie czyli 0.5l co 3-4 tankowania pod korek.

Będę pisał na bierząca jak wrażenia

Opublikowano

Ja raz na 3 mieś leje STP do czyszczenia wtrysków i STP do czyszczenia układu paliwowego z nagarów.

Z ciekawości zastosuje mixol.

Opublikowano

muszę przyznać ze zaskoczyliście mnie z tym mixolem może też się skusze a tak z ciekawości nie będzie kopcił ?? chociaż 0,5l na pełny bak to nie aż tak dużo

Opublikowano

Dziś dodałem 0,4 l mixolu na pełny bak vervy :good: Zobaczymy jakie bedą efekty :)

Opublikowano

Trochę poczytałem o tym na forum vectry i też padło pytanie co do kopcenia i niby nie, tylko jedna osoba napisała ze początkowo zakopcil a póżniej wszustko wróciło do normy. Jak zereaguje moje audi :mysli:?! Napiszę w poniedziałek

Opublikowano

Ja też wleje mixol S na początek 0,25/50 L. :naughty: A lejecie to jakoś przy tankowaniu czy po przyjeździe do domu. Niewiem czy takie puźniejsze dolewanie się w baku dobrze rozpuści i wymiesza z ON??? :rolleyes:

Opublikowano

Witam, ja po konsultacjach z serwisem Audi zacząłem stosować dodatek Castrol TDA do stosowania przez cały rok :good:

Opublikowano

ja wczoraj się skusiłem na mixol s trochę ponad 0,5 litra na pełny bak zobaczymy co się będzie działo :> na razie przejechałem 30km i żadnej różnicy nie ma :tongue4: i nawet nie kopci bo trochę się tego obawiałem :wink4: odezwę się jak przejadę więcej km :naughty: