Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowe lampy czy regenaracja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio jechałem w trasie i moje lampy praktycznie nie świecą. Podczas jazdy na światłach mijania widoczność jest może na 2 metry !, kiedy włącze drogowe (długie) wszystko jest ok. Lampę jedną mam bardzo zmatowiałą (dosłownie mleczna) druga jest troche w lepszym stanie. Co robić ? Regenerować? Kupić nowe ? (oryginalne w aso to kosmos cenowy) Nie chce montować chińskich ksenonów, a na normalne to za duża przeróbka.

Opublikowano

Wyjąc lampy, wyczyścić soczewki i lustra, jest na forum opis jak to zrobić krok po kroku, a lampy wypolerować, również jest w necie pierdylion opisów jak to zrobic samemu :hi: Ja niedawno robiłem to u mnie i efekt jest niesamowity

Edytowane przez GOLI

Opublikowano
  • Autor

Wyjąc lampy, wyczyścić soczewki i lustra, jest na forum opis jak to zrobić krok po kroku, a lampy wypolerować, również jest w necie pierdylion opisów jak to zrobic samemu :hi: Ja niedawno robiłem to u mnie i efekt jest niesamowity

Dzięki za radę. Jednak nie ufam swoim możliwością manualnym :) Prędzej oddałbym do regeneracji tylko właśnie nie wiem czy jest seans i dwa w trójmieście mam jeden warsztat w Gdańsku i opinie są skrajne

Opublikowano

Popatrz w necie na filmiki z polerki lamp, naprawde nic trudnego a efekt już jakiś będzie, chociażby wizualny. To czyszczenie odbłyśników i soczewek trochę nerwów kosztuje

Opublikowano

Wymień soczewki na te z A4 B8 lub A6 C7 i polerka kloszy. Najlepiej bix do tego. Kolega Gwerty z forum Ci to ogarnie.

Opublikowano
  • Autor

Wymień soczewki na te z A4 B8 lub A6 C7 i polerka kloszy. Najlepiej bix do tego. Kolega Gwerty z forum Ci to ogarnie.

Myślałem nad tym. Tylko czy to nie za dużo pracy i kosztów. Gwerty wszystko zrobi ? Części ? Montaż w lampie ? Potem trzeba zderzak na te ze spryskiwaczami czy moge to olać ? Znaleźć kogoś kto dobrze to wszystko zmontuje ?

Dostałem również kontakt do https://hidretrofit.pl

Jak w porównianiu z Gwerty to wychodzi ?

Edytowane przez Sedrak Dan

Opublikowano

Nie wiem, jak to wychodzi. Gwerty wszystko ogarnia. Zawsze możesz wziąć opcję z soczewką z A6C7 na żarówce H7. Jak będzie za mało dołożysz xenon Koito 4300K i nie będzie widać, że go masz, więc olewasz spryski i samopoziom.

Opublikowano
  • Autor

A czy spryski i samopoziomowanie to taki mus ? Wiem, że bez tego przeglądu nie przejde, ale to jakoś przeżyje. Bardziej czy policja na to zwraca uwagę i czy brak tych funkcji źlę się odbije na kondycji lamp czy samej jakości światła.

Opublikowano

Podobno poniżej 2000 luxów albo lumelów już nie pamiętam spryskiwaczy nie trzeba.

Opublikowano
  • Autor

Podobno poniżej 2000 luxów albo lumelów już nie pamiętam spryskiwaczy nie trzeba.

A czy to jest spobodowane tylko wymogami prawa ? Spryskiwacze w sumie tylko czyszczą lampy od brudu żeby promień światła nie załamywał się ?

Opublikowano

No podobno jest na ten temat przepis ale to temat rzeka. Ogólnie mówi się że pod ksenony trzeba mieć lampę z soczewką, samopoziomowanie i spryski.

Opublikowano
  • Autor

Będę korzystał z usług GWERTY. Przerabiam na Bi-Halogen. A w przyszłośći może Xenon + lampy do jazdy dziennej.

Opublikowano

Jak masz oryginalne lampy Audi (HELLA) to wysyłaj na regeneracje

Opublikowano
  • Autor

Jak masz oryginalne lampy Audi (HELLA) to wysyłaj na regeneracje

Jak pisałem wyżej będę przerabiał na Bi-Halogen. Prawdopodobnie taka usługa jak pisał Nitroo. Wymiana soczewek na inny model, plus polerka. Lampy później będzie można bez żadnego problemu przerobić na Bi-Xenon, ale na razie to trochę za dużo na mój portfel . Koszt wzrasta o 400 zł ,a chciałbym wtedy od razu zamontować do jazdy dziennej, a to kolejna kasa i zostaje problem spryskiwaczy o samopoziomowaniu nie wspominając . Do tego prawdopodnie moje auto miało dzwon przodem o czołg, więc :)

Opublikowano

Mądra decyzja kolego :)

Edytowane przez nitroo

Opublikowano
  • Autor

Rozmowa z nim mnie przekonała. Widać, że chłop zna się na rzeczy :) Martwię się tylko czy moje klosze da się uratować, ale widziałem na necie, że w podobnym stanie się da odratować, więc jestem pozytywnej myśli. A xenon raczej sobie odpuszczę , choć zobaczę jaki będzie efekt przeróbki na Bi-Halogen i oczywiście dam znać.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Rozmowa z nim mnie przekonała. Widać, że chłop zna się na rzeczy :) Martwię się tylko czy moje klosze da się uratować, ale widziałem na necie, że w podobnym stanie się da odratować, więc jestem pozytywnej myśli. A xenon raczej sobie odpuszczę , choć zobaczę jaki będzie efekt przeróbki na Bi-Halogen i oczywiście dam znać.

I jak efekt? Masz większą soczewkę niż oryginał?

• 1 rok później...
Opublikowano

jaki model soczewki masz pod bi h7?