Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Woda w boczkach bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Moje auto to A4 B5 Avant Lift z szyberachem. Dzisiaj przestała działać mi zmieniarka. Zauważyłem,że w boczkach bagażnika po jednej jak i po drugiej stronie jest pełno wody.. Dzisiaj u mnie całą noc i cały dzień mocno padało.

Możecie mi podpowiedzieć którędy mogłaby dostawać tam się woda ?

Gdzie znajdują się odpływy szyberdachu ?

Na dachu mam antenę radiową i od CB. Kabel od CB mam puszczony po uszczelce klapy tylnej.

Opublikowano

Może uszczelkami od lamp?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w sedanie też jest mokro w boczkach ( przy pompce centralnego ) podejrzewam że u mnie lampą leci do środka

Opublikowano

80% uszczelki lamp, ewentulnie szyba bagaznika

Opublikowano

Odkręciłem lampę i co się okazało idealnie przylega do karoserii :( nie wiem któredy ta woda leci

Edytowane przez Faraday

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja miałem kałuże po lewej stronie. Woda spływała zza tylnego słupka i nawet z kamerką endoskopową nie dało się na 100% stwierdzić gdzie jest przeciek. Na razie postawiłem na to, że jest pęknięty spaw górnej belki(?) w miejscu łączenia go z lewym słupkiem zaraz przy końcu rynny dachowej. Nawaliłem silikonu od wewnątrz samochodu z zewnątrz pod uszczelke od runny strzykawką i dzisiaj jak przyszedł deszcz wygląda na to że problem dalej się nie zakończył ;/ . Chyba, że jest szansa - sumując brak podsufitki + szyberdadch + wyciągnięty korek na kable do haka (chciałem, żeby tamtędy woda spływała), po prostu z zewnątrz się tyle wilgoci w samochodzie zbiera, że może się delikatnie skraplać na blachach wewnątrz?

Edytowane przez HatefulEvil

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja wam powiem bo mam to samo, szczególnie kiedy myje auto na myjni, i wale wodę w szczeliny. Pod zderzakiem są kratki odpowietrzające wnętrze przy zamykaniu drzwi itp. Wokół nich jest gąbeczka która po latach już nie jest gąbeczką.....po prostu jej nie ma.

Woda ściekając po karoserii, wlatuje w szczelinę między zderzakiem a błotnikiem, i ściekając dalej po blachach centralnie zalewa te kratki, które z góry nie mając uszczelni (między kratką a karoserią) wpuszczają wodę do środka...powiem więcej, w miejscu koła zapasowego miałem już.....BASEN. :)

Szukałem tego dwa dni!!! i co się okazało taka błachostka, ale żeby ją usunąć, trzeba zwalić zderzak, wyjąć owe kratki, i zamiast gąbeczki, uszczelnić to po prostu silikonem ;)

Też szukałem, może lampa, może uszczelka, może korek gdzieś jest i wypadł....cuda. mam nadzieje, że pomogłem :)

Opublikowano

Warto sprawdzić odpływy szyberdachu. Lubią się zapychać. Najczęściej na końcówkach gdzie są przelotko-zwężki. Widziałem też przypadki gdzie przy wiekowych autach wąż odpływu ze starości się kurczył i "chował" do środka karoserii - tam też wlewał wodę.

Opublikowano

Zobacz odpływy szyberdachu i czy całą uszczelka przylega po zamknięciu klapy.
A sprawdzałeś z kimś na myjni ?
Rozbierz wszystkie plastiki z tyłu samochodu .

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Przyczyna odnaleziona :) Mam duży wlew od gazu przy wlewie paliwa i woda dostaje się między uszczelką, a wlewem do środka auta w prawym tylnym boczku. Pozdrawiam

Przyczyna odnaleziona :) Mam duży wlew od gazu przy wlewie paliwa i woda dostaje się między uszczelką, a wlewem do środka auta w prawym tylnym boczku. Pozdrawiam

Edytowane przez dex1991