Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze sterowaniem lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam problem z prawym lusterkiem zewnętrznym. Nie działa mi sterowanie góra dół. Na boki działa jak należy. Jak spróbuję przesunąć w górę lub w dół wtedy całkiem się zawiesza (boki przestają działać). Jak zgaszę silnik i odpalę jeszcze raz to znowu działa tylko na boki.

audi a4 b6 sedan lusterka sterowane elektrycznie z pamięcią.

Opublikowano

Na 99% sterownik w drzwiach.

Opublikowano
  • Autor

aha. a możesz coś więcej podpowiedzieć? :)

jak to naprawić/wymienić i która to część dokładnie? Jeszcze tego nie rozbierałem.

Edytowane przez Jaro959

Opublikowano

aha. a możesz coś więcej podpowiedzieć? :)

jak to naprawić/wymienić i która to część dokładnie? Jeszcze tego nie rozbierałem.

Ja tak miałem, że prawego lusterka mi nie sterował w lewo i prawo, tylko w górę i dół. Był błąd lusterka na VAG. Kable w drzwiach były całe, więc podmieniłem sterownik (po ściągnięciu tapicerki) i podmieniłem na inny. Pomogło.

Opublikowano

więc podmieniłem sterownik (po ściągnięciu tapicerki) i podmieniłem na inny.

Czy podmieniałeś sterownik na dokładnie taki sam znaczy ten sam numer i literka ?? Czy literka może być inna ?? I czy z b7 też podejdzie ??

Opublikowano

Na dokładnie taki sam. Literka może być inna, tylko sprawdź, czy masz LOW, czy HIGH i wówczas musisz go zaadoptować. Nie wiem, czy może być z B7.

Opublikowano
  • Autor

tak, na VAG'u pokazuje błąd lusterka. numeru nie pamiętam. Zaczyna się chyba na 13xx dwóch ostatni cyfr nie pamiętam niestety.

Opublikowano

Lusterka ma z pamięcią czyli nie może sobie dowolnego sterownika kupić...

Czy ten błąd to coś w rodzaju 01332 ??

Opublikowano
  • Autor

Na dokładnie taki sam. Literka może być inna, tylko sprawdź, czy masz LOW, czy HIGH i wówczas musisz go zaadoptować. Nie wiem, czy może być z B7.

A masz może gdzieś numer części?

to wygląda mniej więcej tak?: http://allegro.pl/audi-a4-a5-q5-sterownik-modul-drzwi-8k0959795f-i5735056376.html

możesz podpowiedzieć w której części boczka to jest umieszczone żebym wiedział czego szukać i gdzie szukać jak zdejmę boczek.

Lusterka ma z pamięcią czyli nie może sobie dowolnego sterownika kupić...

Czy ten błąd to coś w rodzaju 01332 ??

nie jestem pewien ale możliwe że było 1338 albo tak jak piszesz

Opublikowano

A masz może gdzieś numer części?

to wygląda mniej więcej tak?: AUDI A4 A5 Q5 STEROWNIK MODUĹ DRZWI 8K0959795F (5735056376) - Allegro.pl - WiÄcej niĹź aukcje.

możesz podpowiedzieć w której części boczka to jest umieszczone żebym wiedział czego szukać i gdzie szukać jak zdejmę boczek.

To z aukcji to nie to. Moduł jest razem z silniczkiem do podnoszenai szyby. Jak ściągniesz tapicerke to od razu go widac.

Zdjęcie poglądowe.

http://images45.fotosik.pl/1423/4801c94bc0a2171fgen.jpg

Edytowane przez Gregorski3

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki za pomoc. Myślę że najlepiej będzie jak najpierw sprawdzę numer części a później będę szukał. Gorzej będzie jak przyczyna okaże się inna :)

Edytowane przez Jaro959

Opublikowano

Odczytaj i rozszyfruj błąd, a się dowiesz przyczyny.

Opublikowano
  • Autor

Odczytaj i rozszyfruj błąd, a się dowiesz przyczyny.

Błąd nr 1370 najprawdopodobniej. Znalazłem karteczkę z taką cyferką w portfelu.

Opublikowano

Masz Alarm ?

Opublikowano

Koledzy możecie zerknąć na mój problem. Opisany w innym temacie ale kilka razy go aktualizowałem i nikt tam nie zagląda.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/337741-zamek-centralny-nie-otwiera-jednych-drzwi/page-1#entry4651971

• 4 lata później...
Opublikowano
W dniu 20.11.2015 o 19:26, Jaro959 napisał:

Witam wszystkich,

Mam problem z prawym lusterkiem zewnętrznym. Nie działa mi sterowanie góra dół. Na boki działa jak należy. Jak spróbuję przesunąć w górę lub w dół wtedy całkiem się zawiesza (boki przestają działać). Jak zgaszę silnik i odpalę jeszcze raz to znowu działa tylko na boki.

audi a4 b6 sedan lusterka sterowane elektrycznie z pamięcią.

Witam.

Odgrzeje temat. Problem identyczny. Działa prawo góra,  A po proble w innym kierunku zawiesza się . Czy sterownik pomógł wymiana ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ma ktoś rozwiązanie tego problemu ?

Vag pokazuje

00939 mirror adjust motor v149

Net milczy 

Wiazka w drzwiach ok. 

Sterowniki drzwi wymienione 2 szt. Używki.  I jedna szt z nr G czyli najnowszy model też uzywka. Lusterko sprawne tzn silniczek pod zasilaczem działa. 

Objaw. Działa w prawo i górę. Po próbie w inną stronę zwiecha całości 

Przejście od sterownika do lusterka ok.  Zostaje chyba tylko pech i 3 sztuki sterowników uszkodzone ?