Esefen Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witam, nie znalazłem dokładnie tego tematu na tym forum więc zakładam nowy. Mianowicie, czy przetwornica, a właściwie jej sprawność ma wpływ na barwę światła z xenona? Chodzi mi o tylko o barwę. Mam oryginalną instalację xenon, palniki osram xenarc d1s. Świeciły tak samo, aż do teraz: padła prawa przetwornica (valeo 12 pin, od początku w aucie), zmieniłem na nową przetwornicę valeo (4 pin, po przerobieniu wtyczki) i teraz światło z tej strony świeci mocno, idealnie na biało. Jest różnica między lewą, a prawą lampą. Taki sam efekt jest po zamianie palników stronami, prawa dalej świeci ładnie (powiedzmy 4300k), a lewa ma dalej troszkę niższą barwę ( powiedzmy max 4000k). Zastawiam się czy po prostu ta stara przetwornica w lewej lampie, ma prawo pracować słabiej po tych 14 latach. Jeżeli tak to teoretycznie po jej wymianie na nową światło będzie takie samo jak w prawej lampie, prawda? Proszę o porady i z góry dziękuję
Fido Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 To pytanie raczej powinno się zadać specom, np tu http://www.xenon-serwis.pl/
Esefen Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Tak to wygląda Edytowane 24 Listopada 2015 przez Esefen
Rekomendowane odpowiedzi