batman1970 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość. Na zimnym silniku (temp. otoczenia 5 st.) odpala i natychmiast gaśnie i zaczyna migać kontrolka świec żarowych. Przy następnej próbie odpala i pracuje bez zarzutu? Czy ktoś ma jakieś sugestie? Z góry dziękuję
wrclaguna Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 bez kompa to trudno cos powiedzieć
batman1970 Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Opublikowano 26 Listopada 2015 w takim razie podłączę się i dam znać
wrclaguna Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 scan z silnika 01 z numerami błedów
batman1970 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) scan z silnika 01 z numerami błedów Byłem u mechanika. Po podłączeniu kompa nie było błędów silnika. Jakiś błąd czyjnika cofania, głośnika, który wymieniałem latem. Przejrzał pompę w poszukiwaniu opiłłków bez rezultatu i przy okazji wymienił filtr paliwa. Mechanik twierdzi, że gdy auto było u niego to paliło wzorcowo. Odebrałem i przez trzy dni palił bez problemu, wczoraj gdy temperatura spadła znowy to samo. Odpala i gaśnie i tak ze trzy razy a potem chodzi jak trzeba. Problem pojawia się znowu po kilku godzinach pozostawieniu auta w temperaturze około 0 do 7 stopni. No i po kłopocie....ustawienie rozrządu rozwiązało sprawę. Przesunięcie wynosiło pół zęba paska. Edytowane 5 Lipca 2016 przez batman1970
Rekomendowane odpowiedzi