Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rdza na klapie, rdza pod listwą-co robić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę Was o pomoc forumowicze bo już nie wiem co robić.

Pierwsza sprawa to klapa:

http://www.directupload.net/file/d/4189/3grhyqcv_jpg.htm

co zrobić z takim cholerstwem? Szukać ładnej klapy w tym kolorze? Malować całą klapę? jakoś częściowo? Auto ma cały lakier oryginał i szkoda mi malować całą klapę gdyż może zostać źle odebrane przez kogoś w przyszłości...

Druga sprawa to listwa:

http://www.directupload.net/file/d/4189/pbudoq5p_jpg.htm

Czy da się to listę uratować? Sama naprawa to nie problem ale czy muszę kupić listwę?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Opublikowano

pod listwa tez rudy zagoscil , normalka w audi ze rdzewieje ;) , jak na klapie duze wrzery to szukal bym uzywki , a jak nie to trza szybe wyciac i malowanie

Opublikowano

Parszywe miejsce na tej klapie. Jak chcesz miec porządnie to druga klapa w kolorze lub druga klapa+ malowanie. Kazda próba ratowania tego co jest zemsci sie w przyszlosci:)

Opublikowano

Jak piszą koledzy. Listwę idzie zrobić , lakiernik zrobi wpyłkę i będzie dobrze. Co do klapy to szukaj zdrowej i maluj. Tej już raczej nie uratujesz ,a jeśli nawet to i tak po czasie wyjdzie ruda.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy chyba muszę się pogodzić z malowaniem klapy :( Znaleźć sensowną tak w okolicy żeby podjechać i zobaczyć to raczej będzie ciężko.

Jutro podjadę do lakiernika to może powie czy listwę da się uratować...

Opublikowano

Zainteresuj się też ranami błotnika puki jest jeszcze na to czas.

Opublikowano
  • Autor

jeszcze błotników by mi brakowało ;) akurat są w dobrym stanie na teraz ;)

Opublikowano

wyrzuć styropian (gąbkę ) która jest pod błotnikami bo ruda wyjdzie szybciej niż myślisz :)

Opublikowano

Ja tez tak myslalem az tam nie zajrzalem :wink:

Zdejmij kolo, wyjmij nadkole i obejrzyj ranty. Przy okazji wywal gabki.

U mnie zaczynalo sie dziac na rantach. Na ten czas wyczyscilem wszystko i zaprawilem.

Gdybym olal po zimie pewnie by zakwitlo dalej.

Opublikowano
  • Autor

hmm to samo mi nawinął handler jak kupiłem niedawno passata. muszę zaglądnąć i powyciągać to cholerstwo.

A co do listwy to niestety nie da się jej uratować.

Opublikowano

ja swoja listwę jakoś reanimowałem, ale rwałem, rozcinałem i kleiłem :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

jestem w trakcie zakupu listewek sline. te standardy sprzedam może się jakoś to zwróci. Klape już mam zrobioną i ładnie to wyszło ale dobrze że zauważyłem że rozbili mi 3 światło stopu. Dzisiaj właściciela nie było ale w poniedziałek pewni będę się musiał kłócić o to.

Dam znać jak sprawa się ma bo nie uśmiecha mi się kupować i wyciągać tego plastiku-niech oni to teraz zrobią.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Niechcąc zakładać nowego tematu pisze tu koledzy. U mnie pod listwami drzwi(tymi na dole). Rdza zaczęła mi zjadać drzwi, te główki od mocowania listw też. Możecie coś poradzić co zrobić z tym. Można samemu się pobawić wkońcu tego nie będzie widać. http://www.directupload.net/file/d/4493/khk8haus_jpg.htm

Edytowane przez kreczi

Opublikowano

Zedrzec do golej blachy, pozniej jakis podklad reaktywny albo neutralizator rdzy typu brunox, pozniej podklad epoxyd i na to dal bym elaskon żeby nigdy tam wilgoci nie bylo

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A czym to wyczyścić? Coś na wiertarke założyć?

Opublikowano

Wiertarką dobrze tego nie zrobisz. Najlepiej szlifierka i taka tarcza z papierem sciernym

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kurcze nie mam więc lipa. A musze to zrobić. Po co komuś płacić. Jak oko tego nie będzie widzieć

Opublikowano

wiertarką też możesz powalczyć, ale tak jak mówie nie będzie to dobrze oczyszczone i poprostu wylezie za jakiś czas:)

Opublikowano

Dziękuję za rady. Po weekendzie chyba wezmę się za to

Opublikowano

Kup sobie krążki scierne na wiertarki czyli popularne włosy murzyna, szlifierka ma duże obroty i przegzewa blachę która potem rdzewieje dużo szybciej. Do trudno dostępnych miejsc kup sobie kamienie do wiertarki, w biedronce mają zestawy po 10zl. Pobaw się z tym jak najlepiej a na koniec potraktuj szczotka.

Na gola blach kup sobie środek Rstop zostaw na 30min, następnie podkład epoksydowy, co dalej zrobisz to twoja sprawa ale pasowało by to prysznic baza i klarem mokre na mokre.