triodak Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Witam Potrzebuję dowiedzieć się o skoku amortyzatorów w różnych rodzajach zawieszeń. Chcę podnieść auto z 1BE (-20mm) najlepiej do 1BB (+20mm) więc czeka mnie wymiana nie tylko sprężyn ale również amorów. Jeśli dobrze się doszukałem to wysokość do nadkoli w 1BA (standardowe) to ok.68cm. W 1BE jest to ok.66cm a w zawieszeniu 1BB (na złe drogi) powinno być ok. 70cm. Na podstawie opisów amorów KYB341842 oraz TRW JGS134T i JGS228T doszukałem się że amortyzatory sportowe przednie mają mniejszy skok (120mm zamiast 140mm). Z tyłu na podstawie opisu amortyzatora KYB341909 (uniwersalny do obu rodzajów zawieszeń) wychodzi skok amortyzatora 69mm (może miało być 70mm - przeliczałem z cali). Teraz pytanie czy fabryczne amory Audi 1BE mają taki sam skok jak 1BA i wynosi on ok 70mm? Czy ktoś wie jakim skokiem dysponują amortyzatory Audi 1BB przód no i najważniejsze tył? Jeśli skok tylnich jest taki sam w 1BE i 1BA to odpadała by mi wymiana amortyzatorów. Z drugiej strony dziwi mnie że skok z tyłu jest o tyle mniejszy.
Rekomendowane odpowiedzi