Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Montaż CB radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

taa

Opublikowano

Super sprawa z tym obok zapalniczki. Tylko trzeba głośniczek gdzieś pociągnąć. RPALKA masz tak u siebie??

Opublikowano

No to postawiłeś mi wyzwanie :decayed: Choć muszę jeszcze wszystko przemyśleć:wink:

Opublikowano

aa to u CIebie widzialem ta cbitke:) niezly pomysl z tym .. :) ale caly panel chyba musiales powiekszac bo patrzylem ze tam az tyle miejsca na panel radia nie ma przynajmniej u mnie nie wiem jak jest w europejskiej wersji .. a glosniczek masz na przy lampce nad glowa? ?

Opublikowano

Ja u siebie mam zamontowane w schowku na książkę pod kierownicą i w/g mnie to chyba najlepsze miejsce wcześniej miałem tam gdzie podłokietnik, ale to było nieporozumienie. Radio mam podłączone pod zapłon a kapel od Cb pociągnięty w progu. Od kilki dni jestem szczęśliwym posiadaczem Yosana Turbo naprawdę rewelacyjne radio i ma sterowanie z gruszki, czerwone podświetlenie jak w audi, redukcję szumów a cena tylko 300zł. President się chowa.

Opublikowano
Tak to wyglada - radyjko uniden 510 + antena president florida. Kable pociagniete sa lewa strona przy podlodze - mozna to zrobic w podsufitce ale jakos zawsze boje sie ze ja pobrudze. Radyjko jest tak zamontowane ze ladnie wdac kanaly poprzez kierownice siedzac w fotelu. Gruche chowam w drzwiach w poleczce - nie przeszkadza mi w zaden sposob. Sposob jest latwy i nie trzeba nic podcinac ani wycinac a desce.

http://upload6.postimage.org/206084/DSC01378.jpg

http://upload6.postimage.org/206097/DSC01381.jpg

http://upload6.postimage.org/206115/DSC01383.jpg

http://upload6.postimage.org/206126/DSC01384.jpg

Masz nielegalne radyjko heh:P ale b.dobre ;)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie w swoim Avancie zamontowałem radio pod kierownicą w schowku. Fajnie sztywno siedzi. Widać dobrze kanały, regulacja na wyciągnięcie ręki. Zasilanie bezpośrednio od aku, przewody zasilające Cb puściłem obok ,,+,, idącego z aku. I mam Taki problem, że mam mało kabla i nie mogę go puścić dołem przy klapie i jak pada deszcz to po kablu mi woda idzie do bagażnika. Jakiś pomysł?

Opublikowano

Witam. W moim B5 CB-radio zamontowałem w schowku po lewej stronie kierownicy, pasuje tam idealnie. Zdemontowałem osłonę pod kierownicą, wywierciłem dziury tak aby wtyczka od kabla z anteny przeszła wykorzystując do tego wiertła do drewna ( 5min roboty). Następnie przeciągnąłem kabel od anteny magnesowej umieszczonej na klapie bagażnika przez bagażnik, pod tylnią kanapą - wzdłuż progów nawet udało mi się to zrobić bez demontażu plastików fajnie tam kabelek spasował następnie włożyłem radio do schowka i przeciągnąłem kable, jeden (zasilanie) przykręciłem do listwy która biegnie pod kolumną kierownicy i tam jest parę możliwości. A mianowicie: podpięcie zasilania pod pierwszą śrubę od lewej strony powoduje że radio działa tylko jak jest przekręcony kluczyk w stacyjce czyli jak zapomnę wyłączyć radio to mi nie rozładuje akusia, a reszta śrub to zwykłe zasilanie działające niezależnie od stacyjki (kolor kabli czerwony). Następnie podłączyłem masę kolor brązowy kabli. Poskładałem całą półkę i wszystko działa i jest git. Niw widać kabli, nie widać radyjka jedynie gruszkę mam przewieszoną przez uchwyt w drzwiach bo nie chcę niszczyć konsoli aby mocować uchwyt. Radyjko jest bardzo dobrze widoczne z miejsca kierowcy, bardzo łatwy dostęp i regulacja a co najważniejsze w każdej chwili mogę je wyciągnąć. Jeszcze jedno w poprzednim aucie miałem CB podłączone przez wtyk zapalniczki i czasami miałem wrażenie że radyjko nie działa. Po podłączeniu pod stałe zasilanie radyjko odżyło naprawdę sam w to nie wierzyłem. Za każdym razem jak parkuje w dziwnej okolicy antenę chowam do bagażnika i nic nie widać żeby autko miało jakieś CB. Pozdrawiam wszystkich montujących . Naprawdę koło godzinki roboty.