Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Problem z wycieraczkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z wycieraczkami czasowymi.

Jak je załączę to stuka przekaźnik a wycieraczki pracują cały czas a jak wyłączę to zatrzymują się w tym miejscu w którym wyłączę przełącznik np.na środku szyby.

Przekaźnik wymieniłem.

Opublikowano

to wyglada na przekaznik ale jesli wymieniles na nowy to dziwne troszke moze zły kupiles albo ma wade fabryczna jesli nie to przelacznik od wycieraczek szlak trafia

Opublikowano

Witam.

Mam problem z wycieraczkami czasowymi.

Jak je załączę to stuka przekaźnik a wycieraczki pracują cały czas a jak wyłączę to zatrzymują się w tym miejscu w którym wyłączę przełącznik np.na środku szyby.

Przekaźnik wymieniłem.

Cze właśnie przed chwilom wróciłem z długiej trasy i 20 kilometrów przed domem pojawił się u mnie taki sam problem z wycieraczkami :wallbash: Możesz napisać jak rozwiązałeś problem :) Dzięki wielkie :notworthy:

Opublikowano

dołączam sie do problemu. w ogole w którym meijscu jest przekaźnik od wycieraczek???

To jest wina jednej śrubki która się popuściła :tongue4: Wystarczy odkręcić ,włączyć jeden ruch wycieraczek

, ustawić ręcznie pozycje wyjściową na szybie i dokręcić z powrotem . :gwizdanie:

Opublikowano

witam Panow mam takie problem ze jak przekrece kluczyk w stacyjce to wycieraczki mi chodza pare sekund i zatrzymuja sie jak im sie podoba i jak juz sie wylacza to cokolweiek zrobie z manetka od wycieraczek to znowu to samo,a nawet jak nic nie zrobie z mateka a przekrece kluczyk to znowu szaleja Prosze o pomoc bo juz nei wiem gdzie pisac

Opublikowano

Włącznik wycieraczek do wymiany. Mialem to samo.

mogę potwierdzić miałem to samo :hi:

Włącznik wycieraczek do wymiany. Mialem to samo.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=42514.0;highlight=mechanizmu+wycieraczek

niekoniecznie zobacz ten temat,wszystkie audice mają ten problem

bzdura, zatarte wycieraczki pracują dużo wolniej ale jednak regularnie(miałem problem, wymiana mechanizmu tylko pomogła bo się zapiekły trzpienie tak, że nie szło ich niczym ruszyć), a tu ewidentnie inny problem opisuje kolega bo jego wycieraczki chodzą ale tak jak chcą i miałem identycznie w B4 wymiana włącznika wycieraczek pomogła

Opublikowano

kolega nie napisał że chodzą szybko więc nie stawiaj diagnoz,podałem jedną z możliwych przyczyn[br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 15:03_________________________________________________dodam iż u mnie też nie chodziły regularnie stawały gdzie chciały,a przekaźnik bądź wyłącznik może się popsuć od tego i wcale nie chodziły u mnie dużo wolniej :gwizdanie:

Opublikowano

witam panowie juz po problemie jednak to byl wylacznik wycieraczek tzn przekaznik koszt to 150plnjakby kogos interesowalo Pozdrawiam i dziekuje za pomoc