Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

warjacje na cieplym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam klubowiczy :)

mam specyficzny problem ze swoja b-piątką 1,9 tdi 115km

mianowicie latem przy upałach było to częstsze teraz przy chłodniejszych dniach jest to delikatniejsze

przy rozgrzanym silniku na jałowym biegu silnik delikatnie faluje i na ułamek sekundy spada z obrotów czasem częściej czasem rzadziej samochód odpala normalnie jeździ normalnie tylko na postoju przy odpalonym silniku ma takie skoki w dół . Dodam ze samochód był sprawdzany podstawowym kompem do vagów i nie pokazało żadnych błędów silnika a co jeden mechanik to inne diagnozy m.in: wtrysk , pompa paliwa ,plecionka wydechu , bądź wiązka elektryczna czy jest jakiś możliwy sposób sprawdzenia żeby wykluczyć wiązkę .

miał ktoś może podobny problem i może pomoc ?

Opublikowano

Oringi na PDkach

Opublikowano
  • Autor

Oringi na PDkac

mozesz mi to jasniej wytlumaczyc ?

duze sa koszta takiego zabiegu ?

Opublikowano

Chodzi mu o uszczelnienia pompowtryskow. Koszta to 33zl na pompkę + nowe śruby czyli ok 200zl za komplet + jakieś 150zl za robotę.

Opublikowano
  • Autor

To doszlo jeszcze cos nowego heh ?

Przerabial juz ktos podobny problem ?

Opublikowano

Wątków na temat uszczelniaczy pompek było multum, ale jak się nie chce poszukać to trudno - trzeba czekać aż ktoś będzie taki dobry i poda na tacy albo być dalej bez jakiejkolwiek wiedzy.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Kolego hezen jezeli kazdy mialby wymieniac czesci w swoim samochodzie co mowi mechanik dlubiacy w nosie to nie ktorym moglo by zycia nie starczyc a po to chyba jest miedzy innymi takie forum jak to ze wiedza ktora sie w nim znajduje pomogla nie jednemu w wydaniu nie potrzebnie gory pieniedzy.

Co mechanik to inna diagnoza .

Dzieki Dev za podpowiedz napewno to bedzie sprawdzone gdyby jednak okazalo sie nie to , to odezwe sie jeszcze raz .

Pozdrawiam :)

Opublikowano

No dostałeś odpowiedz żeby szukać przyczyny w uszczelniaczach PD, do tego jeszcze pytasz czy ktoś "przerabiał podobny problem"

Odpowiedź brzmi - tak, nie jesteś jedyny który miał z tym problem, dlatego napisałem żebyś poszukał, bo na tym forum jest takich tematów na pęczki i stamtąd zaczerpnąłbyś odpowiedniej wiedzy.

Jeśli po wymianie oringów pd, problem nie ustąpi to będziemy zastanawiać się co dalej.

Napisałem Ci krótko, zwięźle i na temat, nie miałem nawet podświadomej intencji żeby Cię w jakikolwiek sposób obrazić, ale jeżeli wg. Ciebie, skierowanie kogoś do "szukajki" oznacza jakąś pogardę albo obrazę to przepraszam ale nie mamy o czym pisać i w tej sytuacji należy zakończyć dyskusję.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

?

Oringi na PDkach

Mam jeszcze jedno pytanie czy po wymianie tych uszczelniaczy jest koniecznosc ustawiania pompo wtryskiwaczy od nowa

Opublikowano

Zawsze

I trzeba dac do PDkow nowe sruby a te tylko w ASO

Opublikowano

Mechanik po włożeniu pompek w gniazda głowicy musi je od nowa ustawić żeby wacha była rozpylana w odpowiednim miejscu.

Kolejną ważną rzeczą którą należy napisac to ustawia się pompowtryskiwacz tez po to żeby odpowiednio "leżał" w gnieździe - nie wyrobiał gniazda.

Ty sie tym nie przejmujesz, to mechanik musi miec odpwoiednią wiedzę jak to zrobić.

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

No juz sam nie wiem gdzie w poznaniu jechac do mechanika bo gdzie bym nie zawital badz zadzwonil to albo slysze ze to nie mozliwe zeby to byly uszczelniacze albo ze nie trzeba ich ustawiac i boje sie ze narobia mi wiecej wydatkow przez brak swojej wiedzy lub odpowiedniego sprzetu :/