myslickim Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) . Edytowane 24 Marca 2016 przez myslickim
leszek18 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Również był bym wdzięczny za wskazówki, jestem świeżo po zakupie auta ze zmienioną skrzynią na manual, co nie dokończono przy zmianie to podłączenie tempomatu i świateł cofania, Czy mógłbyś mi powiedzieć gdzie wpiąłeś się czujnikiem od skrzyni żeby światła cofania działały? Patrzyłem schematy B6 ale u mnie jest to chyba inaczej zrobione. Moje auto to A4 B7 1,8T Pozdro
myslickim Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) . Edytowane 24 Marca 2016 przez myslickim
leszek18 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Mnie też czeka podpięcie tempomatu ale najpierw chce wsteczny ogarnąć. Gdzieś czytałem że czujnikiem sprzęgła trzeba się wpiąć w 39 pin komputera silnika przy podszybiu, drugi kabel od czujnika zmostkować z czujnikiem hamulca + kodowanie tempomatu, ale to był schemat z B6 w B7 pewnie już inaczej jest, bynajmniej schemat odnośnie wstecznego z B6 nie pasował do mojej instalacji w B7. A czujniki parkowania tylne miałeś ? Po ogarnięciu świateł wstecznych zaczną działać ? Dzisiaj będę u znajomego elektronika jeżeli mi podpowie coś z tempomatem to dam znać.
myslickim Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2015 Czujniki sobie dokladałem i działaja bez problemu. Z tym ze nie sa to oryginalne. Tempomat trzeba kodowac jak jest dokladany. A jezeli jest oryginalnie to kodowac juz nie trzeba
Bromchit Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam. Mam problem ze znalezieniem schematu sterownika silnika do A4 b7 2.0tfsi. Samochod przerabialem z multitronika na manuala i teraz mi nie dziala tempomat bo nie wiem na ktory pin do komputera podpiąć wlacznik sprzegla.Pozdrawiam! Proszę bardzo:
myslickim Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Czyli rozumiem ze od wlacznika sprzegla F36 przewod idzie na pin 41 we wtyczce 94 pinowej tak? Slicznie dziekuje za pomoc:) pozdrawiamm
Bromchit Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Czyli rozumiem ze od wlacznika sprzegla F36 przewod idzie na pin 41 we wtyczce 94 pinowej tak? Slicznie dziekuje za pomoc:) pozdrawiamm Dokładnie
bobikos Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Trzebaby najpierw przekodować sterownik silnika na wersję manual, bo niby po co w automacie czujnik sprzęgła. Co do wstecznego to jest wątek dla AWX/AVF: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/265276-najczestsze-problemy-po-swapie-skrzyni-multitronic-na-manual/ Dla sterowników AWX AVF znalazłem że kodowanie sterownika 00001 to manual FWD, 00002 automat a 00003 quattro ale to niepotwierdzone informacje. Może dla benzynowego sterownika jest podobnie. Do analizy: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/2.0l_TFSI_%28AXX/BGB/BPJ/BPY/BWA%29
myslickim Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Na mamuala juz mam przekodowane. Aby mi zostal wlasnie wlacznik sprzegla:) Opis mam i sie w sobote za to wezmee. Dziekujee
Rekomendowane odpowiedzi