Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Gaśnie tylna lampa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

co jakiś czas nie działa mi prawe światło (całkowicie).

Problem pewnie leży gdzieś na stykach.

Może ktoś mi dokładnie wskazać jak to naprawić ? :)

Dzięki z góry za pomoc :)

Opublikowano

Całą lampa czy któraś z żarówek ? Sprawdź kostkę lampy. Może nie łączy ?

Opublikowano

Cała lampa, od przedwczoraj wywala błąd, że wszystkie żarówki nie działają i faktycznie i kierunki i stop nie działają.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie. Przestała świecić czy przerywa? Jeśli nie świeci wcale to mogą być przewody uszkodzone. Jeśli przerywa to może nie łączyć na kostce. Sprawdź przy lampie a jeśli to nie pomoże to szukaj idąc za wiązka w kierunku zasilania.

Opublikowano

Jacek70, lampa działa. Co jakiś czas przerywa, na kostce w lampie czy gdzie dokładnie?

Czytałem coś tam kiedyś o module świateł, że może gdzieś tam nie łączyć, pytanie, gdzie ten moduł się znajduje ? :P

Opublikowano

Przerabialem juz ten temat, najpierw miałem problem z lewą lampą po jakimś czasie z prawą, upalają się styki we wkładce lampy, w miejscu gdzie się wpina kostkę, u mnie tak było. Musiałem zakupić nowe wkładki w ASO, z uzywkami nie wiadomo jak się długo pojezdzi a tak na 10 lat znowu spokój.

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Właśnie wydawało mi się, że jak nacisnąłem kilka razy hamulec, to zaczęło działać na dłuższy czas. Myślałem, że przez "nierówności" lampa zaskoczyła"

Teraz podjechałem pod dom i znów zgasła. Także faktycznie może to o to chodzi.

Opublikowano

Właśnie wydawało mi się, że jak nacisnąłem kilka razy hamulec, to zaczęło działać na dłuższy czas. Myślałem, że przez "nierówności" lampa zaskoczyła"
Teraz podjechałem pod dom i znów zgasła. Także faktycznie może to o to chodzi.

wyciągnij lampę, wypnij kostkę i sprawdź stan styków, u mnie w lampie jeden styk był czarny i krótszy od pozostałych.