Tub Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Cześć, co jakiś czas nie działa mi prawe światło (całkowicie). Problem pewnie leży gdzieś na stykach. Może ktoś mi dokładnie wskazać jak to naprawić ? Dzięki z góry za pomoc
jacek70 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Całą lampa czy któraś z żarówek ? Sprawdź kostkę lampy. Może nie łączy ?
Tub Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Cała lampa, od przedwczoraj wywala błąd, że wszystkie żarówki nie działają i faktycznie i kierunki i stop nie działają.
jacek70 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Jeszcze jedno pytanie. Przestała świecić czy przerywa? Jeśli nie świeci wcale to mogą być przewody uszkodzone. Jeśli przerywa to może nie łączyć na kostce. Sprawdź przy lampie a jeśli to nie pomoże to szukaj idąc za wiązka w kierunku zasilania.
Tub Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Jacek70, lampa działa. Co jakiś czas przerywa, na kostce w lampie czy gdzie dokładnie? Czytałem coś tam kiedyś o module świateł, że może gdzieś tam nie łączyć, pytanie, gdzie ten moduł się znajduje ?
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Przerabialem juz ten temat, najpierw miałem problem z lewą lampą po jakimś czasie z prawą, upalają się styki we wkładce lampy, w miejscu gdzie się wpina kostkę, u mnie tak było. Musiałem zakupić nowe wkładki w ASO, z uzywkami nie wiadomo jak się długo pojezdzi a tak na 10 lat znowu spokój. Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Tub Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Właśnie wydawało mi się, że jak nacisnąłem kilka razy hamulec, to zaczęło działać na dłuższy czas. Myślałem, że przez "nierówności" lampa zaskoczyła" Teraz podjechałem pod dom i znów zgasła. Także faktycznie może to o to chodzi.
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Właśnie wydawało mi się, że jak nacisnąłem kilka razy hamulec, to zaczęło działać na dłuższy czas. Myślałem, że przez "nierówności" lampa zaskoczyła"Teraz podjechałem pod dom i znów zgasła. Także faktycznie może to o to chodzi. wyciągnij lampę, wypnij kostkę i sprawdź stan styków, u mnie w lampie jeden styk był czarny i krótszy od pozostałych.
Rekomendowane odpowiedzi