Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odpalanie poranne , spadek mocy i lekkie szarpanie chwilowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odpala i Gasnie po pierwszym porannym odpaleniu
czasem gdy jade szarpie i widze roznice w mocy lekka ale widać
Czy ktos ogarnia co to moze byc ? FIltr Paliwa czy Przepływomierz
Na kompie wyskakuje blad przeplywomierza lecz mechanik powiedzial zebym dal do elektryka puszke sterownika do sprawdzenia (do wysuszenia) nieogarniam co robic bo nie mam nigdzie takiego elektromechanika z tym sprzetem zeby mogl to sprawdzic... nikt sie tego niechce podjąć czy ktos mial podobny problem ? Prosze o pomoc

odpinając przewod od przeplywomierza auto jedzie tak samo nie widze różnicy o czym to moze świadczyc ?

Edytowane przez Ciernik24
Opublikowano

Jaki bład wywala ? Swiece kiedy wymieniane?

Opublikowano

Jak Ci zgaśnie autko to zobacz na desce czy nie pali się kontrolka takiego klucza, jeśli tak to immo.

Opublikowano (edytowane)

Jesli chodzi o immo to wszystko ok gaśnie chwile po włączeniu zaplonu,

A wyskakuje błąd przeplywomierza konkretnie to niewiem bo to mechanik mi powiedzial.. Lepiej kupic nowy czy używany przeplywomierz ? Swiece wymieniane w sierpniu

Edytowane przez Ciernik24
Opublikowano

Używany, nowy kosztuje sporo a jesli diagnoza mechanika będzie błędna to mniej zaboli kieszeń.

Opublikowano

Jestem po wymianie filtra paliwa niby jazda lepsza bo juz nie czuje szarpania ale dalej troche slabsza jakby moc i odpalanie tez dalej tak samo niestety..
podlaczylem dzisiaj komputer i wykazało mi nastepujące błędy:
16825 - System Kontroli emisji z węglem aktywnym nieprawidłowy przepływ brak osprzętu/ nie związany ze sprzętem- BŁĄD SPORADYCZNY
16486 - Przepływomierz- niskie napięcie brak osprzętu/ nie związany ze sprzętem- BŁĄD SPORADYCZNY
16497 - Czujnik temperatury zasysanego powietrza wysokie napięcie brak osprzętu/ nie związany ze sprzętem- BŁĄD SPORADYCZNY

czy ktos cos na ten temat wie czy ktos mial podobny problem ?