Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Srebrna A4 od Niemca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem takie cudo

http://allegro.pl/doswietlanie-drogi-do-domu-coming-leaving-home-i5512900308.html ,

Widziałem że ktoś na forum podejmował próby montażu ale nie ma żadnego tutka a że z elektryki i elektroniki jestem noga więc ktoś bardziej doświadczony mógłby ocenić ten pomysł i co nie co podpowiedzieć skąd wziąć impuls blisko maski.

Edytowane przez Faraday

Opublikowano

0fa1c00b5a75a057fe519ae97bf943ad.jpg

No kolego z ona dobrze się prezentuje

Dobrze to za mało powiedziane, bardzo dobrze sie prezentuje :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jaka wiocha z tym subem do bagażnika? W drzwiach 10'ki z tyłu 13stki choć może też 10ki - to zamieszania nie zrobi ani nie da poczuć kopa. O ile z przodu na upartego można sobie średniaki i wysokie wyciągnąć, o tyle dołu nie będzie. Będzie cieplej też będę modził. Widziałem na necie jak koleś rozebrał boczek i z włókna szklanego zrobił tak jakby odlew - maksymalnie wykorzystał przestrzeń no i dało mu to okolice ~17L w skrzyni typu closed. Wystarczająco mi się wydaje do głośnika 25cm + jakiś wzmak żeby 150rms dał chociaż i jazda :D

Powiedz mi, dokładałeś scyzoryk? Masz zdalne zamykanie / otwieranie teraz? W mojej siostrze mam centralny ale z kluczyka. Dużo rzeźbienia na wersje "wifi" ?

Opublikowano
  • Autor

Też miałem centralny z kluczyka, kupiłem nową pompkę od polifta (anglik) za 150 ziko z kluczykiem scyzorem. Pompka pasuje P&P ale trzeba dorobić antenę, 1.5m zwykłego koncentryka (cena 3 zł) sygnał wpinasz w odpowiedni pin pompki to samo ekran i działa.

Z racji tego że kluczyk miałem z pompką to kupiłem tylko nową obudowę z grotem, ślusarz dorobił mi grot a pastylkę immo VAGiem zakodowałem.

Rozpiskę modeli pompek obsługujących "wifi" znajdziesz na forum.

Dziś wpadły ramki klubowe i nowe buty na wiosnę

rws520.jpg

2008ac8.jpg

Edytowane przez Faraday

Opublikowano

Też miałem centralny z kluczyka, kupiłem nową pompkę od polifta (anglik) za 150 ziko z kluczykiem scyzorem. Pompka pasuje P&P ale trzeba dorobić antenę, 1.5m zwykłego koncentryka (cena 3 zł) sygnał wpinasz w odpowiedni pin pompki to samo ekran i działa.

Z racji tego że kluczyk miałem z pompką to kupiłem tylko nową obudowę z grotem, ślusarz dorobił mi grot a pastylkę immo VAGiem zakodowałem.

Rozpiskę modeli pompek obsługujących "wifi" znajdziesz na forum.

Dziś wpadły ramki klubowe i nowe buty na wiosnę

rws520.jpg

2008ac8.jpg

Fajnie ta ramka nawet wygląda. A koło jaki ma rozmiar? Swoją drogą teraz najlepszy czas na letnie zakupy :)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Koło niestety 15` - ekonomia wygrała. W sumie same felgi nie były dużo tańsze od ori 16` ale opony które planuje na wiosnę kupić komplet 15` jest ok. 400 zł tańszy niż komplet tych samych opon 16`

Opublikowano

Jeśli dalej chcesz wsadzić kiere z polifta do swojej strzały to mam cały komplet łącznie z taśma pod poduche i osłana kolumny.

Opublikowano

Koło niestety 15` - ekonomia wygrała. W sumie same felgi nie były dużo tańsze od ori 16` ale opony które planuje na wiosnę kupić komplet 15` jest ok. 400 zł tańszy niż komplet tych samych opon 16`

za rok będziesz pluł sobie w brodę "ach te parę groszy więcej i miałbym 17"" :D

Opublikowano

za rok będziesz pluł sobie w brodę "ach te parę groszy więcej i miałbym 17"" :D

A po pół roku "trzeba było kupić 18', siadły by idealnie, ekonomia 10zł w tą czy w tą" :grin:

Opublikowano
  • Autor

samochód wrócił od mechaniora, wleciał nowy wahacz plus nowe świeczki, stary wahacz strasznie skrzypiał na małych nierównościach, teraz cichosza.

Ale mam kolejny problem z alternatorem mianowicie po 2-3 godzinach postoju gdy chcę uruchomić silnik nie gaśnie dioda ładowania, wówczas wyłączam silnik i odpalam po raz kolejny , po 3-5 odpaleniach kontrolka gaśnie i wszystko jest w porządku. Co najśmieszniejsze problem pojawia się tylko i wyłącznie po 2-3 godzinach postoju, krótszy postój do 2 h czy dłuższy powyżej 3 h nie powoduje tego zjawiska, np samochód może stać całą noc (ostatnio stał dwa dni) i odpala od pierwszego i kontrolka gaśnie, tak samo z krótkimi postojami. Mechanik stwierdził że alternator jako taki jest sprawny tylko nie ma wzbudzenia ładowania i przyczyn szukał by w elektryce ale tu raczej stawiał na metodę prób i błędów czyli wymieniania wszystkiego po kolei . Czy zrobienie logów VAGiem nasunęło by jakiś trop gdzie szukać przyczyny ?

Opublikowano

Hmm co ma skrzynia basowa do niskich tonów z wieśniaczeniem samochodu ? Z zęwnątrz jej nie widać i nie ma służyć po to żeby wszystkie plastiki w środku latały, ma po prostu zaznaczać niski ton, niestety u mnie są 4 głosniki w oryginale i tak bym chciał utrzymać. Nikt przy zdrowych zmysłach nie wkłada głośników w tylną półkę to dopiero wieś straszna, ani to nie wygląda ani to nie gra. Z przodu chce rzucić woofery i tweetery ale z tym się wiążą jakieś dystanse i tego jeszcze nie przyswoiłem ale na to przyjdzie czas po nowym roku. Z tego co się orientuje i w Bose w A4 B5 był subwoofer czyli co Bose = wieś ? Nie będę wstawiał ani Bose ani tunelu na 2 Din bo to astronomiczne koszty i kupa roboty, to co jest (i będzie) w zupełności mi wystarcza. Z full fisem nie będzie większego problemu bo przedliftem immo jest przy stacyjce :). Nad białymi kierunkami myślałem i w sumie zapomniałem wrzucić w listę życzeń :)

o I prawda w golfie niech sobie ledy montują i głośniki w półkę a jak jest dobra skrzynka i wzmak to wkoncu na seri gra pzdr

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie oświetlenia led w środku. Na podsufitce świeci mi sie tylko podłużna rurka te boczne nie chcą świecić z niewiadomych mi przyczyn... i na dodatek ta rurka potrafi zrobić dyskotekę ;) Czy ktoś wie jak można rozwiązać ten problem ?

Opublikowano

Próbowałeś włożyć żarówkę jakby drugą stroną? U mnie pomogło ;) co do dyskoteki to zwróć uwage czy nie jest za luźno na tych stykach. Spróbuj je ścisnąć delikatnie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

enczu jak niby chcesz wsadzić Ba9S drugą stroną ?

mks1948, musisz zmienić polaryzację w bocznych żarówkach (Ba9S), w ledach zmieniony jest + z - . Musisz rozlutować podstawę diody i zlutować + do - i - do + :) Nie jest to trudne. W razie co wal na priv :)

Co do dyskoteki to chyba słabej jakość LED wsadziłeś, nie ma to nic wspólnego ze stykiem, niektóre ledy tak mają , często tak się dzieje ludziom w oświetleniu tablicy lub postojówek LED

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W końcu wpadła kierownica z polifta od kolegi obok
0359ef29443e3d0fc3685cd6a05b3130.jpg

9c5afd98b6f0bc5fc91ac08a0f7125b0.jpg

Jest cały komplet tylko czekać na pogodę z montażem

Wysłane z mojego HTC Desire 510 przy użyciu Tapatalka

W końcu jest ! :travolta:
825196c901b8726124000fd562137ff4.jpg

26631b2d963fe22353e71bf4be1c5180.jpg

Wnętrze odzylo. Następny cel to kratki albo fis :-)

Edytowane przez Faraday

Opublikowano

No i elegancko ☺

Opublikowano

No i teraz jest gitara.. Jeśli byś chciał to mam na sell kratki z anglika.. Po małej przeróbce pasują do EU.. Mam takie u siebie w aucie.

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

No właśnie czytałem że jest problem z tymi od angola

Opublikowano

Widzę że zlapałeś bakcyla na całego :) dobra robota, tak trzymaj. Pozdrawiam

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja mam wszystko dobrze z kratkami z angola.. Zero problemów itp..

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak po zmianie sprzęgła, nadal wysoko bierze, bo u mnie szykuje się wymiana.