booolek Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 witam panowie,czy jest ktos w stanie mi powiedziec dokladnie co musze miec zeby to ogarnac?Nie pytam sie czy to jest opłacalne czy nie.padl mi moj motor a nie chce zmieniac auta.z tego co sie orientowalem to potrzebuje -silnik -slrzynia -turbo -wydech -wiazka -komp czy pas takze musze zmienic i zawieszenie ?
jacek70 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zawias nie koniecznie , chyba że planujesz quattro.
goldi Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zawieszenie nie jest na forum kolega Labiel on robił przekładkę z ADR na AEB czyli 1.8 T spytaj go sie czy miał jakieś problemy
booolek Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2015 odszukałem go ale ciezko bedzie go złapac poniewaz ostatnio widziany byl tu w czerwcu..moze jest ktos inny kto da mi jakies informacje niezbedne do takiej operacji ?
goldi Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/260484-swap-18-na-18t/
krzysiekml Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Zawias nie koniecznie , chyba że planujesz quattro. do b5? skrzynia twoja zostaje połowa wydechu,końcowa twoja zostanie a od początek od turba z 1.8t Edytowane 26 Grudnia 2015 przez krzysiekml
Kwinto69 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 dzięki panowie za wyjaśnienie tematu też kiedyś nad tym się zastanawiałem
booolek Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 A czy ktoś mi powie czy jak juz ogarnę przekładke silnika j będę miał te turbo. To czy jesli wgram softa takiego żeby dać mu około 200hp to normalnie musze zmienic także wtrysk na bexa.ale tu moje pytanie,bo mam LPG . Czy mając instalacje LPG która ogarnie moc rzędu 200hp musze zmienić także wtryski Pb na takie które ogarynaja taka moc,czy przy instalacji LPG możliwości wtryskow Pb juz nie są istotne?
booolek Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Opublikowano 5 Maja 2017 Od jakiegoś czasu już jestem po swapie,,jak ktoś też chce robić takiego swapa to pisać,,służę radą,,i taki mały filmik na zachętę _obecnie ~195 koni na 310 niuta
booolek Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Opublikowano 27 Maja 2017 Silnik i sama przekładka okolice 3k. Wydałem wiecej ale to dlagego że rozkręcilem Motor i zrobiłem rozrząd głowicę itp.ale to już dodatek a nie ze mus.
swimmm Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Hej, U mnie podobna sytuacja, padł mi motor, właściwie działa jeszcze, ale nie ma sprężania dobrego na dwóch cylindrach. Mam silnik ADR i myślę o wymianie na 1.8T AEB. Widzę po kodzie, że u Ciebie jest APU? On jest lepszy? Co dokładnie trzeba wymienić, żeby to działało? Jeden mechyanik twierdzi, że sporo trzeba przeróbek. Masz może do polecenia dobry warsztat, może ten, który Ci to ogarnął? Edytowane 2 Lutego 2018 przez swimmm
booolek Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) apu to motor na nowszym ecu i ewentualny program wgrywasz po obd,także polecam motory apu anb awt. warsztaty sa ,,a skąd jesteś ? Edytowane 15 Marca 2018 przez booolek
Rekomendowane odpowiedzi