Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny problem z ruszaniem..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój tata ma A4 B7 z dokładnie tym samym silnikiem co ja czyli 2.0 ALT, u niego, jak ruszam bez gazu (tylko puszczam sprzęgło) to normalnie da się ruszyć, a u mnie w B6 jest tak jak by go dusiło wtedy, ma za małe obroty, zaczyna wibrować itp... Da się ruszyć ale wibruje i tak jak by miał za niskie obroty, dodam, że sprzęgło puszczam tak samo jak i w B7... Co to może być?

?

Opublikowano

Witam, mój tata ma A4 B7 z dokładnie tym samym silnikiem co ja czyli 2.0 ALT, u niego, jak ruszam bez gazu (tylko puszczam sprzęgło) to normalnie da się ruszyć, a u mnie w B6 jest tak jak by go dusiło wtedy, ma za małe obroty, zaczyna wibrować itp... Da się ruszyć ale wibruje i tak jak by miał za niskie obroty, dodam, że sprzęgło puszczam tak samo jak i w B7... Co to może być?

?

To o czym piszesz, u mnie ustąpiło po wymianie kierownicy powietrza (gruszki).

Opublikowano
  • Autor

?

To o czym piszesz, u mnie ustąpiło po wymianie kierownicy powietrza (gruszki).

Jaki koszt jest tego i dużo trzeba roboty żeby to wymienić? Nie miałes przypadkiem tez problemu z wolno spadajacymi obrotami przez co szarpalo przy zmianie biegów?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W dodatku może być przytkany KAT, to też wpływa na takie rzeczy, brak prawidłowej dynamiki spalin...

Opublikowano

gruszka nowa w aso jakieś 800 zł, można znaleść używke za około 100 zł, niektórzy sprzedają z całym kolektorem ale większość uszkodzone , sam szukałem ze 2 tyg. , wymiana prosta: ściągasz ten dekielek odkręcasz 2 śruby i ciągniesz całość do siebie , zresztą jest tu gdzieś temat gdzie wszystko opisane krok po kroku

Opublikowano
  • Autor

gruszka nowa w aso jakieś 800 zł, można znaleść używke za około 100 zł, niektórzy sprzedają z całym kolektorem ale większość uszkodzone , sam szukałem ze 2 tyg. , wymiana prosta: ściągasz ten dekielek odkręcasz 2 śruby i ciągniesz całość do siebie , zresztą jest tu gdzieś temat gdzie wszystko opisane krok po kroku

A jeśli to by było uszkodzone to nie pokazywało by żadnego błędu? Albo jak sprawdzić czy jest to uszkodzone? Bo jak jest ok to bez sensu wymienić...

Opublikowano

błędu nie pokazuje zdejmij ten dekielek z puszki i zobacz czy jest cała dźwignia , i potem poproś kogoś żeby dał gazu do połowy tak i powinna ta dźwignia do dołu iść

pokazane na filmiku :

Opublikowano
  • Autor

błędu nie pokazuje zdejmij ten dekielek z puszki i zobacz czy jest cała dźwignia , i potem poproś kogoś żeby dał gazu do połowy tak i powinna ta dźwignia do dołu iść

pokazane na filmiku :

https://www.youtube.com/watch?v=ooc3bH_tS1M

Ok. Tylko może mi ktoś powiedzieć gdzie to się znajduje? Bo nie mam pojęcia....

Opublikowano

8x0yzt.jpg

uważaj przy zdejmowaniu tej osłony , bo łatwo urwać zaczepy

Opublikowano
  • Autor

Dzięki ;-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie gruszka sprawna, a borykałem się z dławienem przy ruszaniu kilka lat. Poblemem okazła lekka nieszczelność odmy przy czwórniku, zlokalizowałem owijając ręcznikami papierowymi wężyki i czwórnik. Po kilku tysiącach mgła olejowa zostawi ładny ślad.

Powolne spadanie obrotów... co ja z tym na walczyłem (nowy czujnik sprzęgła - bez zmian, świece irydowe - trochę pomogło, nowy przepływomierz - moc wróciła, wywalenie kata i strumienia dedykowana - lżej wchodzi na obroty)

Miarodajny wynik będzie jak moja żona wsiądzie za kółko, jeżdżę trzeci rok z tą przypadłością i chyba się już nauczyłem z tym jeździć. Zauważyłem bardzo dużą poprawę

Edytowane przez xsebo1