rafal9119 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 to mam tak u siebie też zimno a wszystko sprawne,. może nie do końca (nagrzewnica)
Gandalesch Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2016 Dzwoniłem do znajomego mechanika i mówi że raczej zapowietrzony i że ten model się ciężko się odpowietrza albo raczej audi z tymi układami. Z kolei szwagier poleca odpowietrzyć kilka razy.
rafal9119 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 W czwartek po odpowietrzeniu układu ogrzewanie w środku bardzo mocno grzało aż sie dziwiłem a dziś znów zimno jak temp dochodziła do 60C to zaczynało sie gorąco robic a jak temp doszła do 90 C to wiał sam chłód. Na szybko sprawdziłem węże od nagrzewnicy i doprowadzajacy był goracy a powrotny też gorący ale już nie tak .
Gandalesch Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2016 Jutro jeszcze odpowietrzę zobaczymy. Ale reklamacja tak i tak będzie na prace panów mechaników.
wesz82 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nie dziw sie bo jak np mechanik ma za robote to nie bedzie siedział poł dnia i odpowietrzał go takie niestety mają priorytety Wiekszość z mechaników zostawia auto na hi z nawiewem na szybę i licze ze sam sie odpowietrzy. Jedź do nich i powiedz ze jest gorzej niż było bo jest zimno w samochodzie i co oni na to. Ja swojego aeb odpowietrzyłem w 20 min a klekota po ok 1h godz bo dałem na hi i nie zagrzał sie a tu trzeba pojeździć zagrzac i wtedy odpowietrzac.
Emejcz Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Tzn to że pokazuje 90 na zegarach to norma. 90 pokazuje w przedziale między 70 a 120 stopni. Tym sie nie ma co sugerować. Jeśli natomiast chodzi o Vaga to tak, pobiera on sygnał z czujnika G62. Temperatura powinna utrzymywać sie na poziomie 90 stopni. Ostatnio w golfie 1.9 tdi 110 AHF wymieniałem termostat (Wahler), przed wymianą niedogrzewał sie wg, natomiast po wymianie temperatura utrzymywała sie na poziomie ok 105 stopni, termostat poszedł do reklamacji, po otrzymaniu następnego wszystko wróciło do normy, utrzymuje ładnie 90. Tyle że to robiłem komuś i musi być dobrze. Natomiast u siebie w audi też wymieniłem na samym początku i temperatura utrzymuje sie ok 100o ( między 95 a 98o) ( BEHR). Z tego co wyczytałem to BFB ma taką temperaturę pracy, nie wiem ile w tym prawdy ale trochę wyższa temperatura w niczym nie przeszkadza, przynajmniej mnie. Jeśli nie daje ci to spać to wymień i tyle. Osobiście zostawiłbym tak jak jest. Trochę popłynąłeś kolego. 90 pokazuje do momentu przekroczenia 100 - 105 stopni.
Gandalesch Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Problem rozwiązany. Wymiana nagrzewnicy pomogła, do zamknięcia!
Rekomendowane odpowiedzi