Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BPW B7] rozrząd, pompa oleju- pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy czesto sie gasi i zapala silnik jak to w mieście tez podobno ma wpływ. A powiedz ile masz teraz 280k?

taa, 282 tys jakoś, ale aż jestem ciekawy w sumie jak to tam wygląda :)
Podziel się swoją wiedzą gdy zobaczysz stan zużycia :)
Opublikowano

Mi zregenerowali walek na wiekszy imbus na co jest 3 lata gw a pompe musialem wymienic bo w smoku znalazly sie opilki metalu i gosciu zapytal jak chce pojezdzic tym autem to nalezalo by pompe wymienic bo w niej sa opilki metalu. Zamiennik cos ok 500zl a ori 900zl

Opublikowano
  • Autor

Mi zregenerowali walek na wiekszy imbus na co jest 3 lata gw a pompe musialem wymienic bo w smoku znalazly sie opilki metalu i gosciu zapytal jak chce pojezdzic tym autem to nalezalo by pompe wymienic bo w niej sa opilki metalu. Zamiennik cos ok 500zl a ori 900zl

gdzie regenerowałeś wałek? :>

Opublikowano

Firma znajduje sie bodajze w Gdansku ale nie pamietam a gw nie mam przy sobie. Wiem ze na allegro ich znalazlem.

Opublikowano
  • Autor

Widzę, że czeka mnie wycieczka ;D wole pojechać niż wysyłać części kurierem ;P

Opublikowano

Ja wysylalem kurierem wszystko i do 3 dni mialem wszystko z powrotem.

Opublikowano

Zobaczyć tego imbusa to nie jest takie proste bo trzeba miskę zrzucić w b7 jest trochę roboty jak cos to ci powiem co i jak robiłem to juz kilka razy swapowałem tą pompę oleju odezwij sie do mnie na priv to ci powiem co i jak

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ktos mnie tutaj pytal o moj zabierak. Jestem po operacji i nie chcialem ryzykowac wiec na 3 lata mam spokoj- naped poszedl do regeneracji. Nie wie co dokladnie tam bylo bo moj mechanik to robil, razem z rozrzadem wyszlo 2 tys.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam! Ostatnio przy wymianie oleju, skontrolowany został imbusik, okazało się, że był to ostatni gwizdek ;P jeszcze chwila i spotkałaby mnie przykra sytuacja.... cała napęd pompy został zregenerowany więc nic nie powinno się dziać ;) wszystko sprawdzone przy 222 000 km, trochę za długo zwlekałem ale na szczęście wyszło dobrze xD pozdrawiam!

DSC_3557.JPG

Opublikowano

Jel-car robił Ci samochód?

Opublikowano
  • Autor

auto było w serwisie "LUBOŃ" Wrocław :) 

Opublikowano

Ja kupiłem auto z przebiegiem 189kkm i zmieniłem tylko olej i filtry silnik chodził pięknie. Imbus olałem. Przy przebiegu 192kkm silnik padł. Zdechła pompa zawarł się wał i dwa gary. Mam teraz drugi silnik z pompą starej konstrukcji i silnik jest oko ale Multitronik teraz robi psikusy.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
12 godzin temu, ecobuda napisał:

Ja kupiłem auto z przebiegiem 189kkm i zmieniłem tylko olej i filtry silnik chodził pięknie. Imbus olałem. Przy przebiegu 192kkm silnik padł. Zdechła pompa zawarł się wał i dwa gary. Mam teraz drugi silnik z pompą starej konstrukcji i silnik jest oko

Długo jechałeś zanim się zatarł?

Opublikowano

Nawet się kontrolną od ciśnienia nie zapaliła. Nagle na autostradzie pod Berlinem zaczął klekotać bardzo mocno. Wróciłem do pl na lawecie i po rozebraniu silnika okazało się że wał dostał luzów wzdłużnych i dwa garki się oszlifowały. Wcześniej żadnych objawów chodził cicho jak benzyniak i nagle bummmm.

Opublikowano

hmmm, to któryś taki przypadek, po co jest kontrolka oleju?

jaki to był silnik, a jaki masz teraz?

Opublikowano

Miałem bpw a teraz nie wiem sam. Podobno nie zawodny(rok gwarancji) oznaczenie miał bpw ale mechanik mówił że to silnik z 2002roku a wtedy jeszcze nie było bpw a pojemność była jakby z innego przyklejona. I sam nie wiem co mam.

Opublikowano

w 2002 to awx czyli 1,9, 2.0 do pasków trafiło zdaje się w 2003.