Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kamera cofania w otworze zamka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem listwe podswietlenia rejestracji na taka z b7. Okazalo sie, ze moja stara listwa jest plastikowa (myslalem ze alu) i ma otwor na zamek teraz dumam, ze moze by jednak wsadzic tą od b6a w otwor po zamku wmontowac kamere cofania. Czy ktos robił taki numer ? Moze podpowiedziec jaka kamerka bedzie tam najlepiej pasowala ?

Opublikowano

Trzeba było brać z np z a6 do tego kamerke i było by ori

Opublikowano

Piotrek, normalnie o tym samym dzisiaj myślałem. :P

Znalazłem dwie kamerki które według mnie po wyjęciu wkładki zamka z klapy powinny spokojnie dać się wsunąć w otwór. Podejrzewam że kamerka będzie wymagała lekkiego usztywnienia może za pomocą jakiś oringów gumowych które będa spełniały również rolę uszczelki:)

Ja się zastanawiam nad tą kamerką http://allegro.pl/uniwersalna-kamera-cofania-przod-tyl-szeroki-kat-i5710693738.html

Po ucięciu tego uchwytu uniwersalnego kamerka jest w kształcie "pocisku" więc jest jeszcze możliwość skorygowania jej w otworze a jak nie to otwór można lekko rozszlifować dremelem.

Okazalo sie, ze moja stara listwa jest plastikowa (myslalem ze alu) i ma otwor na zamek

Moja jest ameliniowa.

Co do tej kamerki wysłałem do gościa zapytanie jakiej jest średnicy zewnętrznej ta kamerka bo na innych aukcjach podaja że 17mm a długość 21mm

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano
  • Autor

No to w sumie się zgraliśmy, ja wymieniałem listwę, bo wyczytałem na forum, że nie było plastikowej do b6 pod zamek a jak głupi zamiast sprawdzić..... to zczapiłem po wyjęciu dopiero. Jedyne co mnie zastanawia, to czy kamerka nie będzie zbyt schowana- choć to na duży plus bo nie bedzie sterczała jak k.tas w oryginale (nie podoba mi się to na maksa jakoś zaburza mi cały look tyłu :D ) ale zastanawiam się jak z widocznością przy takim ukryciu :D no nic, dziś dokładnie obejrzę tą blendę od b6 :) i dokleję zdjęcia także numeru

Ta z allegro się nie opyla :D lepiej z chin wziąć za 7 dolców :D nie będzie szkoda :D zamówić dwie? mam konto na ali a wysyłka jest darmowa, przy kursie dolara wyjdzie koło 30pln jak okaże się "kupa" to nie będzie szkoda :D

http://www.aliexpress.com/item/HD-CCD-Car-rear-camera-car-backup-reverse-camera-rear-view-camera-with-170-wide-angle/32299704293.html?spm=2114.01020208.3.2.cfb34D&ws_ab_test=searchweb201556_3,searchweb201644_4_10001_10002_10005_9909_10006_10003_10004_62,searchweb201560_6,searchweb1451318400_6150

Lub taka za 10 dolców, to jak bede w domu to na spokojnie przejrzę

http://www.aliexpress.com/item/Round-Car-Rear-view-Camera-170-Degree-wide-viewing-angle-Reverse-Backup-Parking-Assistance-Dropshipping-B2/1945077691.html?spm=2114.10010108.0.64.stIs7D

Edytowane przez House

Opublikowano

Ta z allegro się nie opyla :D lepiej z chin wziąć za 7 dolców :D nie będzie szkoda :D zamówić dwie?
Ale będziesz musiał się pofatygować żeby do mnie wysłać, no chyba że chcesz od razu przy zamówieniu nakierować na mój adres.
Opublikowano
  • Autor

Jakoś się dogadamy :) wieczorem jak wrócę z pracy przejrzę jeszcze te kamerki i wrzucę co mi wpadło w oko :D

Opublikowano

A nie przypadkiem na forum ktoś nie montował w taki sposób kamery ? Jestem przekonany , że coś takiego widziałem tutaj.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/207209-montaz-oryginalnej-kamery-cofania-oraz-blendy-audi/

Ten temat

Edytowane przez Sedrak Dan

Opublikowano

Jakoś się dogadamy :) wieczorem jak wrócę z pracy przejrzę jeszcze te kamerki i wrzucę co mi wpadło w oko

:thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Podejrzałem tą listwę i nie ma opcji, niestety ten zwis fabryczny ma sens, sprawdziłem kawałkiem nitki kąt widzenia kamery i lipa, na moje będzie za bardzo skierowana w ziemię.

Opublikowano

Ja jak kupię adapter multi do navi to będe próbował coś wymyśleć bo i tak tej wkładki nigdy nie używam. :eusathink: Trochę szlifnę, trochę przytnę a napewno sie coś wymodzi.

Opublikowano

założyć ramkę z kamerą cofania i po problemie ;) widać nawet w ciemności w podczerwieni.

Opublikowano
  • Autor

Ja bardziej kombinuję, żeby założyć przednią i tylną :D muszę to jeszcze przemyśleć :D

Opublikowano

założyć ramkę z kamerą cofania i po problemie ;) widać nawet w ciemności w podczerwieni.

Tak tylko którędy wpuścić kabel do środka żeby nie był widoczny?

Opublikowano

A to mało masz miejsc ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Są kamerki które montuje się w miejsce lampki oś.rejestracji,nic nie trzeba rezać

Opublikowano
  • Autor

Ale szkoda wywalać oryginalną ledową lampkę :(