Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowe wycieraczki zostawiają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie miał ktos taki problem z wycieraczkami jak ja,tzn gdy wycieraczki idą do góry wszystko jest ok a gdy schodzą na dół zostają punkty gdzie wycieraczka nie zbiera. Na starych bylo tak samo myslałem ze juz nadszedł ich czas i dalej to samo. Przeginałem ramiona i nie wiele to zmieniło. Jakies pomysły ? Moze to wina sprężyn które dociskają ramie do szyby ?

Opublikowano

Panowie miał ktos taki problem z wycieraczkami jak ja,tzn gdy wycieraczki idą do góry wszystko jest ok a gdy schodzą na dół zostają punkty gdzie wycieraczka nie zbiera. Na starych bylo tak samo myslałem ze juz nadszedł ich czas i dalej to samo. Przeginałem ramiona i nie wiele to zmieniło. Jakies pomysły ? Moze to wina sprężyn które dociskają ramie do szyby ?

mialem tak samo, dopiero po wymianie ramienia na nowe problem zniknął, na 99 procent to wina sprezyny, pozdrawiam

Opublikowano

ja mam tylko po stronie kierowcy na powrocie :) u pasażera git i zmieniałem wycieraczki miejscami i bez zmian, nadal ta lewa nie zbiera. Ten "ramię" tak ma :)

Opublikowano

Zły kąt ustawienia ramienia.

23632561313_2fa975f561_o.jpg

Edytowane przez soulmaster3m

Opublikowano

Czasem ośka ramienia się zapieka i sprężyna nie daje rady już docisnąć, można spróbować to nasmarować jakimś penetrantem(na przykład WD-40) i "rozruszać", ale zwykle jeśli pomaga to nie na długo...

Edytowane przez z.i.o.m.

Opublikowano

A to dlatego bo WD40 ma tyle samo ze smarowaniem wspólnego co gile z nosa ::D

Opublikowano
  • Autor

Dzieki koledzy za rady :) musze pomyśleć jak ustawić to przy użyciu kątomierz bo dawać 3 Stówy za przyrząd aby użyć raz to sie troche mija z celem :)

Opublikowano

Ja coś czuję, że taki bajerek to sobie sam wykonam. Co tutaj może być trudnego :D

Opublikowano

zakładałeś zwykłe piórka czy płaskie ?

Opublikowano

u mnie identyczna sytuacja w passacie żony ;)

nowe wycieraczki valeo i nie zbiera dobrze akurat na stronie kierowcy.

pogadam z mechanikiem może coś poradzi

Opublikowano
  • Autor

Płaskie,wczesniej były tez płaskie. 30min z przeginaniem ramienia,w jedna a później w drugą stronę i trafiłem z kątem i zbierają elegancko :) ja doginałem w lewą stronę mając ramie przed sobą aby zbierała na powrocie :) dzieki koledzy za rady :) pozdro :)

Opublikowano

te ramiona są przystosowane pod standardowe piórka, więc płaskiego nie dociskają z odpowiednią siła, trzeba skracać sprężynki lub wymieniać na ramiona pod piórko aero z b5 FL czy a6 c5

Opublikowano

Ale to wcale nie musi być takie narzędzie za zylion kapsli. Ruszcie głową ;)

W instrukcji macie napisane ile ma być stopni na którą wycieraczkę.

Wiper%2520Angle%2520Tool.jpg

IMG_3414.JPG