Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 TDI 1Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oki olej....a jaki żebym nie musiał teraz zmieniać półsyntetyk jakiś mogę wlać z litra?np.jakibądź 10w40 jak mam zmienić za tydzień?żeby już pasił do tego co naleję w sobotę?

Sorki za pytania może proste ale dopiero poznaję co to A4

dolej taki jaki masz teraz ...........

Opublikowano

Niewiem jaki mam teraz - czarny!

Sprawdziłem to nie olej a jakaś woda z sadzą czy coś takiego ale mówię bierze też olej...co ta sadza oznacza?

[ Dodano: 11-02-2007, 20:44 ]

Tryska przy zapalaniu i potem przez to chyba mam okopcone wyloty :(

Opublikowano

Dam radę sam te doloty znaleźć i sprawdzić?

Opublikowano
Niewiem jaki mam teraz - czarny!

Sprawdziłem to nie olej a jakaś woda z sadzą czy coś takiego ale mówię bierze też olej...co ta sadza oznacza?

[ Dodano: 11-02-2007, 20:44 ]

Tryska przy zapalaniu i potem przez to chyba mam okopcone wyloty :(

Oznacza tyle co nic :wink: Jeśli auto nie kopci przy większych obrotach to nie ma powodów do zmartwień. Pojeździsz troszkę mocniej i się wyczyści. Co do oleju, to sprawdź czy auto nie puszcza siwych bąków np. przy zmianie biegów. Albo niebieskawych. Odkręć rurę pod chłodnicą powietrza i zobacz czy jest tam olej. Ew. spróbuj odkręcić korek wlewu oleju zaraz po przejechaniu jakiegoś odcinka - tylko uważaj bo może być ciśnienie. Sam olej może być czarny. Natomiast nie powinien być zbyt gesty, zwłaszcza po rozgrzaniu. Sprawdź dokładnie jaki ma kolor, konsystencje czy nie śmierdzi jakoś dziwnie, etc.

Pozdrawiam

Opublikowano

O wielkie dzięki za cenne uwagi postaram się to po kolei sprawdzić...i napiszę co i jak...