sedi Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam, Dosyć sporo się mówi o wymianie oleju w Multitronicu. Postanowiłem dziś odwiedzić kilka serisów w tym AUDI i wniosek prosty. W multitronicu wymienia się olej co 60 000km,podobno sam olej ok.5-6 litrów. Pytanie moje jest następujące a mianowicie jaki oryginalny olej do skrzyni Multitronic taki jak leja w Audi,chodzi mi o dokładne parametry i czy ktoś zna jakiś serwis w Krakowie gdzie można spokojnie wymienić olej w Multi?(oprócz Bełtowskiego i Auto-Special). Znalazłem jakiś od skrzyń automatycznych w Krakowie na Malborskiej ale nie wiem czy sa ok,może ktoś z nimi działał i ma jakąś opinie lub ewentualnie może coś polecić. Dziękuję i pozdrawiam
lechwik Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 jeśli bedziesz kupował olej to tylko w orginalnym serwisie litr kosztuje od 64 do ok 70 zł i jeszcze jedno w salonie VW ten sam olej jest tańszy niż w salonie Audi Co do serwisu to nie pomogę
sedi Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Opublikowano 19 Listopada 2008 duza roznica jest w cenie miedzy zakupem w VW a w Audi oleju?
lechwik Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Pomiędzy salonami VW VIVA i Audi VIVA około 4 zł na litrze a olej był w troche innych butelkach.
Rekomendowane odpowiedzi