faster Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Może trywialne pytanie : kiedy ASR jest załączony - na klawiszu(ASR) pali się dioda po naciśnięciu = włączony? , czy jest aktywny jeśli dioda się nie pali ? Qpel powiedział, że ASR jest włączony jak dioda się nie pali ! Jak jest naprawdę i jak to zweryfikować?
Kocky Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Przynajmniej z systemem ESP jest tak, że domyślnie jest on włączony - tzn jak się nie pali kontrolka na tablicy rozdzielczej to jest włączony. Z ASR może być podobnie. A jak sprawdzić? - ASR to system, który zapobiega zrywaniu przyczepności przy ruszaniu, czyli jak ostro ruszysz na luźniej nawierzchni to jak koła będą buksowały tzn, że ASR nie działa, jak nie będą buksowały - ASR włączony.
faster Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Opublikowano 17 Listopada 2008 dzięki za info - jutro sprawdzę to buksowanie :-)
Smieszny Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 Automatycznie włacza sie ASR. Jak sie załącza podczas jazdy to mruga ci zolty trojkoncik. Jak masz caly czas zapalony na wyswietlaczu ten trojkacik to oznacza ze masz wylaczony system ASR.
domelq Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Ja też uwazam, że ASR jest aktywny jak dioda się nie świeci
.Pablo. Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 jaki sens miało by świecenie cały czas kontrolki ASR jeśli system jest aktywny :gwizdanie: kontrolka pali się tylko wtedy jak system nie działa, jest wyłączony żeby ostrzec kierowce przed ewentualnym niebezpieczeństwem
rysiek1953 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam a mam pytanie czy można jakoś wyłączyć ASR bo ASP można
KrzyHo Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Można przyciskiem na konsoli środkowej. Powinien być przycisk z napisem ASR, jak go naciśniesz to to na desce rozdzielczej zaświeci ci się pomarańczowa kontrolka.
domelq Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Można przyciskiem na konsoli środkowej. Powinien być przycisk z napisem ASR, jak go naciśniesz to to na desce rozdzielczej zaświeci ci się pomarańczowa kontrolka. i Wówczas jest wyłączony system...
Newman Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 ostatnio miałem małą niesprawność absu. jeden z czujników się skonczył. efekt był taki ze po chwili jazdy komputer wykrywał błąd czujnika i wyłączał cały abs włącznie z systemem asr - zapalały sie kontrolki od asbu i asru. Wtedy asr tez nie dzialal.
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam a mam pytanie czy można jakoś wyłączyć ASR bo ASP można Szukaj przycisków na konsoli
zenek23 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam, mam przycisk, ale asr nie działa, co może być nie tak?
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam, mam przycisk, ale asr nie działa, co może być nie tak? Może pompa, ale najlepiej zapnij VAGa i zobacz na błędy
Rekomendowane odpowiedzi