Lukasz_200616 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Witam Panowie mam od kilku dni problem z lewym ksenonem tak jak w temacie raz odpala a raz nie, jak już zapali to delikatnie pomruguje podczas zapłonu ( nie gaśnie ) po czym się stabilizuje i wszystko działa jakieś 5-20min potem znowu gaśnie i nie odpala, przełożyłem żarniki i okazuję się że są sprawne w prawym reflektorze działają a w lewym już nie, podejrzewam że winna będzie przetwornica gdyż w lewym reflektorze jest od nowości czyli od 2001r a prawym wymieniona z 2011r jak myślicie co może być przyczyną? dodatkowo jest błąd: 00978 - Lamp for Low Beam: Left (M29) 57-00 - Electric Circuit Failure pozdrawiam
Gwerty Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Witam Panowie mam od kilku dni problem z lewym ksenonem tak jak w temacie raz odpala a raz nie, jak już zapali to delikatnie pomruguje podczas zapłonu ( nie gaśnie ) po czym się stabilizuje i wszystko działa jakieś 5-20min potem znowu gaśnie i nie odpala, przełożyłem żarniki i okazuję się że są sprawne w prawym reflektorze działają a w lewym już nie, podejrzewam że winna będzie przetwornica gdyż w lewym reflektorze jest od nowości czyli od 2001r a prawym wymieniona z 2011r jak myślicie co może być przyczyną? dodatkowo jest błąd: 00978 - Lamp for Low Beam: Left (M29) 57-00 - Electric Circuit Failure pozdrawiam sam odpowiedziałeś na pytanie, przetwornica valeo 4 pinowa.
r102 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 przetwornica do naprawy albo wymiany
Fido Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Wysyłasz tu http://allegro.pl/-xenony-przetwornice-profesjonalna-naprawa-i5925065391.html i po temacie.
Gwerty Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dobry wybór. Robią szybko i dobrze. Polecam
Lukasz_200616 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) czyli że na 100% przetwornica, przed chwilą jechałem do sklepu to wcale nie zapaliła po za tym wszystko w reflektorze działa. hej sprawa wyjaśniona powodem nie odpalania ksenona była poluzowana kostka 6 pinowa z przetwornicy, ktoś już tam wcześniej grzebał i ułamał plastikowy zatrzask kostka nie trzymała odpowiednio dlatego raz palił a raz nie, naprawiłem dość prowizorycznie ale ważne że działa. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Lukasz_200616
Rekomendowane odpowiedzi