Radex121 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam mam takie pytanie w moim Audi jest tak ze przy każdych drzwiach na dole tam gdzie jest zamontowana listwa między tą listwą a progiem auta jest spora luka spokojnie mieści się tam palec.... Nie raz spotkałem gdzieś na mieście podobną lub inną audi i u niektórych jest tak ze te listwy nachodzą na próg i nie ma żadnej szpary miedzy listwą a progiem a nie raz widziałem ze jest tak samo jak u mnie ... Dlaczego tak jest ?? zależy od rocznika czy drzwi są źle wyregulowane.. . ? jak ktoś nie wie o co chodzi napiszcie to wstawie zdjęcia jak to wygląda i o co chodzi
Radex121 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Już daje sorry za takie ujeba...... ale zima jest. między progiem pod autem a listwą drzwi jest szpara dość spora też tak macie ????
Bieniek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Wada fabryczna. Sciągaj je szybko, bo drzwi zaczną rdzewieć.
Radex121 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Ale wcześniej jak miałem zwykłe listwy nie w kolor (szare płaskie) to tak samo było ...... czyli rozumiem ze u was tak nie jest... ? Może ktoś coś jeszcze powiedzieć na ten temat ? Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Radex121
greg2505 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) nie panikuj widziałem kilka a4 i jest tak samo ,też się wcześniej nad tym zastanawiałem ,ale żeby zlikwidować tą szczelinę trzeba by drzwi dołem dogiąć,zakładałem różne listwy i na wszystkich tak samo,listwa trochę odstaje ,ale dalej jest uszczelka która dolega do progu i nic tam nie skoroduje Edytowane 17 Stycznia 2016 przez greg2505
Radex121 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Grześ ja nie panikuje tylko zaczęło mnie to troche zastanawiać i chce się dowiedzieć dlaczego tak jest ponieważ w niektórych a4 widziałem ze to wszystko ładnie dolega myślałem ze może mam drzwi zle wyregulowane ale wszystkie 4 .. ? raczej nie
greg2505 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 wg mnie jest to zależne od rocznika ,początek produkcji tak ma(jak napisał Bieniek wada fabryczna),później możliwe że to poprawiono,przy zwykłych listwach jest to bardziej widoczne,przyglądałem się temu kiedyś i żeby dolegały trzeba by podoginać drzwi tylko w tym miejscu co są listwy jak widzisz mamy ten sam rocznik auta i podobnie leżą listwy,co prawda ja tam palca nie włożę
Radex121 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Czyli tak jak mówisz i jak myślałem zależy od rocznika nie ma co gdybać po prostu " ten typ tak ma" Można zamknąć temat dziękuje za wypowiedzi i pomoc Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi