Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Przy uruchamianiu zapala się wykrzyknik 3 razy i 3 razy pika dźwiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1cm nad poziomem płytek - ale na aku powinny być znaczniki poziomu - w przypadku ori aku są niewidoczne bez demontażu ;)

Opublikowano

mechanik sprawdzil mi ladowanie i jest dobrze 14... hmmm i dzis mi znowu pipneło jak odpalałem po 12 godzinach postoju :/

Opublikowano

Ostatnio tez przerabiałem temat z pikaniem, u mnie radio po 3-ch dniach prawie rozładowało aku i dlatego pikało, mam również aku centry, roczny i z tym magicznym zielonym oczkiem i u mnie tez jest czarne , nawet po 12 godz ładowania nie zmieniło sie na zielone :mysli: pociesza mnie to ze na te aku jest 3 lata gwarancji :decayed: oile dobrze wiem to sprawdzenie napięcia to nie wszystko, moze być 14V a aku moze być uszkodzony, podjedz do elektryka ,ew. do serwisu/sklepu gdzie sprzedają akumulatory, przewaznie mają urzadzenie które pokazuje sprawnośc akumulatora.

Opublikowano

Na pewno Aku .. u mnie pikało również jak miałem nie dokręcone klemy !!!!!

Opublikowano

Miałem to samo.I już szukałem drugiego akumulatora,ale odkręciłem masę idącą od klemy minusowej i przykręcona jest do budy(podszybia)poczyściłem papierkiem potraktowałem WD40 i śmiga wszystko jak trzeba!! :wink4:

Opublikowano

ok dzieki popatrze jeszcze :) dzisiaj wywaliem kata, lepiej sie zbiera i turbine zaczalem slyszec :kox:

Opublikowano

Sprawdz jaki masz pobor pradu :chytry:

typowe prądy podczas postoju podawane w instrukcji A4, to 1-3 mA, (0,01-0,3A) by to sprawdzic odepnij kleme + miedzy biegun a kleme podlacz amperomiesz...Oczywiscie auto zamkniete :hi:

u mnie pobor byl rzedu 0,04-0,06 co powodowalo rozladowania aku

potem mozesz sprawdzac wyciagajac kolejno bezpieczniki(immo,radio,fis,c.zamek itp.)

Opublikowano

Dokładnie amperomierz szeregowo do plusa - jak będzie "dużo" to wypinasz poszczególne bezpieczniki aż namierzysz obwód na krórym uzyskasz spadek napięcia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam dokadnie taki sam problem z kontrolka z wykrzyknikiem przy rozruchu na mrozie. Denerwuje mnie jeszcze jedna rzecz a mianowicie przy takim problematycznym rozruchu wskazowka obrotomierza reaguje na uruchomienie silnika z okolo 2 sekundowym opoznieniem. Co moze byc powodem takiego dzialania obrotomierza?

Opublikowano

pawel82 a akku w jakiej jest kondycji?

Opublikowano

Miałem ten sam problem przy rozruchu nawet alternator juz nie dawał rady go podładować wymieniłem akku i problem znikł :)

Opublikowano

No wlasnie musze sprawdzic ten akumulator aczkolwiek do tej pory nie mialem z nim zadnych problemow. Nadal nie wiem jaki wplyw moze miec akumulator na obrotomierz, ktorego wskazywka zaczyna pokazywac obroty dopiero po 2-3 sekundach.

Opublikowano

jak masz mozliwosć to podmnień akku od innej bryki, zobaczysz czy jest poprawa. A obrotomierz jest elektryczny jak sie niemylę może to ma jakiś wpływ przy rozruchu

Opublikowano

najpierw posprawdzaj kable od alternatora... Mogą by pognite a to wystarczy zeby Komputer sobie pofixował troche.. Jak kable są wporzadku Sprawdzaj alternator... Jezeli to nie pomoze To Lec z tym aku na Wymiane.. Albo zalatw se na tydzien inny od Kolezki jakiegos... I porównaj.. Takie moje propozycje :):cool1:

Opublikowano

pognite kable dobre sobie nie widzialem jeszcze takich:D hehehe zaśiedziałe tak odizolowane tak przerwane tak ale pognite<lol>

Opublikowano

no niewiem jak u ciebie ale u mnie sie tak poprostu mówi.. niech ci bedzie ze odizolowane....

Opublikowano

Primo to podmianka akku.

jak zegary dalej będa fiksowały (choć narazie i tak posz lajtowe objawy) to trafiło ci sie auto z tymi wadliwymi - poszukaj po forum było już, winą jest procek.

Opublikowano

mialem to samo w benzyniaku, latem wszystko bylo ok a teraz zima przy mrozach zaczela sie kontrolka swiecic przy odpalaniu i piszczec, wymiana akumulatora w moim przypadku byla sluszna... pozdro :rolleyes:

Opublikowano

U mnie też to miałem i był akumulator do wyrzucenia bo miał zwarcie i jak się odpalało to kontrolka piszczy ze względu na niski stan napięcia.Kupiłem nowy 76ah i nie ma zadnego problemu.Może kupiłeś gdzieś w markecie gdzie długo stał i tez może mieć zwarcie.

Opublikowano

jedz na vaga i wszystkiego sie dowiesz.pozdrawiam :hi: