Roland_De Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Koledzy, przejrzalem wszystkie watki dot szarpania, ale nie znalazlem takiego samego opisu problemu, a wiec prosba o pomoc. Coraz czesciej mi sie zdarza( teraz 2 dni z rzedu, wczesniej raz na tydzien, a jeszcze wczesniej latem raz na miesiac) ze przy przyspieszaniu od 120 (na 5 biegu) tak przy 140 zaczyna szarpac i jest takie wrażenie tak jakby ABS/EPS zostal uruchomiony, odpuszcze gaz, zrobie redukcje do 4 i jest OK. Sprawdzalem inny wariant podczas szarpania, jak dalej ciagne na 5tym to dalej trwa szarpanie nawet po odpuszczeniu i dodaniu gazu, Dzieje sie tak tylko raz w okresie do 15-30 miunt po uruchomieniu samochodu po nocy , lub dlugim staniu jak jestem w pracy. Swojego czau podczas szarpania wlaczala sie kontrolka EPS, ale od dluzszego czasu juz sie nie zapala, sama kontrolka dziala prawidlowo. Poza wymiana EGR goscie warsztacie dociskali mi wtyczke do kompa bo byla poluzowana, ale to tez nie pomoglo i dalej mam to wkurzajace szarpanie no i wstyd przed dziewczyna . Zauwazylem tez ze czasem zdarza sie ze odcinkowy licznik przejechanych kilometrow zeruje sie sam. Byl sprawdzany na kompie i podobno nie bylo bledow, ale ostatnio po takim wyzerowaniu wygladalo tak jak ktos wyczyscil wszystkie komunikaty o bledach. Martwi mnie to, moga to byc dwa rozne problemy lub 1 powiazany. Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Roland_De
lukasz51237 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Jak się zapala kontrolka ESP to raczej któryś pompowtrysk nie domaga. Zrób logi statyczne grup 13, 18 i 23 i podeślij.
mara4 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 U mnie przyczyną szarpania była uszkodzona wiązka wtrysków
Rekomendowane odpowiedzi