Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH]Wyzerowanie wskazań zegarka / licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy spotkaliście się z czymś takim? Dziś rano otwieram drzwi mojwj zabawki i - ku memu zaskoczeniu licznik dzienny/data/godzina - wszystko wyzerowane. Nic nie robilem przy bezpiecznikach, nie odłączałem akumulatora. Przejechałem kawałek - kilometry liczy. Czy coś się zaczyna dziać? Czy jakis procesor ma juz sklerozę?

Pozdrawiam

MASA

Opublikowano

A akumulator dobrze trzyma?? Jak było z rozruchem silnika?

Opublikowano
  • Autor

Właśnie problem w tym, że trzyma - spodziewałem się, że zostawiłem włączone jakieś światło/radio czy coś innego. Radio kod się nie wyzerował i zapalił bez najmniejszego problemu na 6-cio stopniowym mrozie - więc akumulator jest OK.

Pozdrawiam

MASA

Opublikowano

Spoko miałem któregoś dnia to samo ... tzn data przestawiona godzina nijaka ... ustawiłem ręcznie bo odrazu nie chciało wspoczyć ... za 2-3 dni uaktywniła się antenka i wszystko gra. Widzę że czasem gupi sygnał radiowego strojenia ale z przestawieniem to tylko raz się spotkałem.

Wydaje mi się że mój akku też zdrowy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Panowie

Mam dokładnie taki sam problem. Rano wchodze do sam a tu wskazanie 0km na liczniku dziennym, ale w tym samym dniu zrobiłem ponad 100km i po 100km licznik sie skasował i pokazuje 0km. Czy ktoś ma moze jakiś pomysł co moze być

[ Komentarz dodany przez: lukas23: 15-03-2007, 23:04 ]

Zapraszam do przeczytania regulaminu :wink:

Opublikowano

Sprawdż bezpieczniki miałem tak samo i sie okazało że walniety był bezpiecznik po wym wszystko chodzi jak trzeba

Opublikowano
  • Autor

Dzięki,

Jednak od tego czasu wszystko jest OK, więc myślę, że może to tylko coś przez chwilę nie łączyło - gdyby bezpiecznik był walnięty to notorycznie by mi się zerował. Mam jednak ciągle problem z tą antenka przy zegarku (zdalny zegar) - raz się pali raz nie, czy to zdalne sterowanie ma jakieś zabezpieczenie bezpiecznikiem? jeśli tak - to pod który jest to podpięte?

Pozdrawiam

MASA

Opublikowano

Z tego, co się orientuję antenka zapala się automatycznie, kiedy ma ochotę :biggrin:

Opublikowano

u mnie antenka pali się cały czas :cool:

• 1 rok później...
Opublikowano

Myślę, że powinieneś jak najbardziej zacząć od bezpieczników

Opublikowano

Sprawdz czy nie parkujesz auta w miejscu działania dość silnego pola elektro-magnetycznego - np. transformator

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Z tego, co się orientuję antenka zapala się automatycznie, kiedy ma ochotę :biggrin:

własnie co z tą antenką? co to poco to na co to???!! pokazuje mi sie raz na jakis czas ,poświeci pare dni czy godzin i znika...

Opublikowano

własnie co z tą antenką? co to poco to na co to???!! pokazuje mi sie raz na jakis czas ,poświeci pare dni czy godzin i znika...

zegarek z nastawą czasu i daty drogą radiową, sygnał wysyła antena z niemiec a czas brany jest z zegara atomowego - poszukaj na forum było trochę o tym

Opublikowano

Jak byłem u siostry w Niemczech to pokazywała mi się ta antenka ale po powrocie na południe Polski znikłą.

Opublikowano

U mnie podobna sprawa,tyle że jak auto odpalam rano to nie widac ani przebiegu,ani zegara,nawet podświetlenie tablicy nie działa a już nie mówię o obrotomierzu.Auto pochodzi ok 2 min i wszystko wraca do normy,wskażniki się uaktywniają i podświetlenie też,nie wiem co jest cięte...Miał ktoś taki problem?bezpieczniki ok.

Opublikowano

U mnie podobna sprawa,tyle że jak auto odpalam rano to nie widac ani przebiegu,ani zegara,nawet podświetlenie tablicy nie działa a już nie mówię o obrotomierzu.Auto pochodzi ok 2 min i wszystko wraca do normy,wskażniki się uaktywniają i podświetlenie też,nie wiem co jest cięte...Miał ktoś taki problem?bezpieczniki ok.

Sprawdz czy masz słynny licznik Jaeger ze " wspaniałym" procesorem Motoroli ???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdz czy masz słynny licznik Jaeger ze " wspaniałym" procesorem Motoroli ???

Coś kolega nam zamilkł jak naświtliłeś mu sprawę, ale trgedi nie ma da się to zrobić ;)