Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Nagary po zmianie na MOTULA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. gdzieś na forum wyczytałem, że po zmianie na Motula( u mnie był wczesniej jakiś Longlife) mogą się wypłukać jakieś nagary i syf z silnika. czym to skutkuje i czy jest jakaś możliwość pozbycia się tego wypłukanego syfu z silnika?

Opublikowano

takie tam gadanie

Opublikowano

jak jezdziło na syfie a potem zalało sie dobrym olejem może pokazać sie

gdzie niegdzie nieszczelność

Opublikowano

Jakis Longlife to moze byś 5w30 lub 0w30 z z tego co wiem to tylko taki,wiec spokojnie możesz zmieniać.

Opublikowano
  • Autor

Jakis Longlife toi moze bys 5w30 lub 0w30 z z tego co wiem to tylko taki,wiec spokojnie możesz zmieniać.

ja już od roku jeżdzę na motulu :naughty: Gdzieś w którymś poście Lukaszr pisał że może się wypłukać jakiś syf i może głośniej chodzić silnik. czyli nie ma opcji żeby to wypłukać?

Opublikowano

Olej Motul jest bardzo rzadkim produktem i z pewnością ma właściwości czyszczące, Jest też specjalny produkt z linii motula który dolewasz do oleju, odpalasz samochód na 5 minut i potem spuszczasz olej i wymieniasz. U nas w jednym przypadku w aucie przybyło 5ps po przeczyszczeniu silnika. Zbyt duży nagar może osłabić samochód. A jeśli szklanki i wałek są ok to silnik powinien mieć normalną kulturę pracy.

Opublikowano

Po zalaniu dobrym syntetykiem jakiegoś tam oleju mogą powstac pewne nieszczelności...

Opublikowano

Ludziska, niunia jest z 2004 roku. Gdyby to auto miało 20 lat i "całe zycie" jeździło na mineralnym to Kolega wtedy by sie martwił.

Teraz to można, a nawet trzeba zalać dobrą oliwkę

Opublikowano

Po zalaniu dobrym syntetykiem jakiegoś tam oleju mogą powstac pewne nieszczelności...

każdy z nas dba o swoje cacka i jak może to zaleje najlepszym olejem na jakiego go stać a przypadku :audi: to MOTUL

Opublikowano

ja zmieniałem na motul jak kupiłem auto nie wiem na czym to jezdziło wcześniej :P

zmieniałem juz z 5 razy olej od tego czasu nic nie ubywa prawie

nigdzi enic nie cieknie

panowie to jest AUDI :P a nie 4 letni fiat ;)

Opublikowano

Olej Motul jest bardzo rzadkim produktem i z pewnością ma właściwości czyszczące,

rzadkim w sensie ze zbyt czesto nie jest uzywany czy rzadkim biorac pod uwage jego lepkosc? :cool1:

Opublikowano

Olej Motul jest bardzo rzadkim produktem i z pewnością ma właściwości czyszczące,

rzadkim w sensie ze zbyt czesto nie jest uzywany czy rzadkim biorac pod uwage jego lepkosc? :cool1:

a może rzadkim bo rzadko go można spotkać w sklepie na półce

Opublikowano

a może rzadkim bo rzadko go można spotkać w sklepie na półce

rzadko to na pewno można trafić na sprzedawcę, który pytany o olej Motula czy LM wie w ogóle o co pytam,( pomijam oczywiście sklepy, które maja te oleje na półkach)