Jump to content
IGNORED

Audi A4 2.0TDI Zgnitek

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie!

Chcialbym przedstawić Wam mojego zgnitka :) Audi A4 B7 2.0 TDI 7+1 TipTronic o kolorze zgniłej zieleni
Samochodzik kupilem końcówką Grudnia 2015 i póki co jestem z niej bardzo zadowolony :)

Zgnitek zostal stworzony w 2006 roku , a zarejestrowany w 2007. Legitymuje sie przebiegiem 230.000tyś

WYPOSAŻENIE

• · ABS

· ASR (kontrola trakcji)

· Centralny zamek

· Elektryczne szyby przednie

· Gniazdo SD

· Klimatyzacja dwustrefowa

· Poduszka powietrzna kierowcy

· Poduszki boczne tylne

· Światła przeciwmgielne

· Alarm

· Bluetooth

· Czujniki parkowania przednie

· Elektrycznie ustawiane lusterka

· Immobilizer

· Komputer pokładowy

· Poduszka powietrzna pasażera

· Radio fabryczne

· Tapicerka skórzana

· Alufelgi

· CD

· Czujniki parkowania tylne

· ESP (stabilizacja toru jazdy)

· Klimatyzacja automatyczna

· Nawigacja GPS

· Poduszki boczne przednie

· Relingi dachowe

· Wspomaganie kierownicy

• Zdjęcia!

• 14ui0s3.jpg

10xvw4g.jpg

2hpm539.jpg
    2moe6bt.jpg2ajrps6.jpg2wqcvv5.jpg

Jestem Świeżakiem jeśli chodzi o Audi ,także bede wdzieczny za ewentualne rady co zmienić w Audi :)
Zdjęcia z aukcji z ktorej kupiłem samochodzik.

Edited by Dot
Posted

Czujniki parkowania masz nie tylko z tyłu ale i z przodu :) na zdjęciach wygląda jak czarny, ale ja swojego też kupowałem (fakt że ze zdjęć słabej jakości ze Szwajcarii) jako czarnego (nawet w aukcji było napisane że czarny) a przyjechał ciemno szary :) bardzo jestem z tego faktu zadowolony ;)

Dodatkowo masz system grający BOSE (patrząc po blendach).

Dziwi mnie tylko że dekory drzwi i deski masz w szczotkowanym alu, a popielniczkę i dekor przy lewarku soul...

Posted

Czujniki parkowania masz nie tylko z tyłu ale i z przodu :) na zdjęciach wygląda jak czarny, ale ja swojego też kupowałem (fakt że ze zdjęć słabej jakości ze Szwajcarii) jako czarnego (nawet w aukcji było napisane że czarny) a przyjechał ciemno szary :) bardzo jestem z tego faktu zadowolony ;)

Dodatkowo masz system grający BOSE (patrząc po blendach).

Dziwi mnie tylko że dekory drzwi i deski masz w szczotkowanym alu, a popielniczkę i dekor przy lewarku soul...

Z tymi dekorami też tak mam jak kolega .

Posted

najbardziej dziwi mnie fakt , że autko jest wyposażone w miarę ok i ma korbotronic z tyłu :o przecież to zbrodnia...:o

Posted

Hi

Z tymi korbkami to Audi przesadziło, mam to samo, ale ... ale już niedługo :)

Do zobaczenia na spocie.

Posted

Hi

Z tymi korbkami to Audi przesadziło, mam to samo, ale ... ale już niedługo :)

Do zobaczenia na spocie.

U mnie niestety też tak jest:-(

Co do auta gratulacje auta:-) i powodzenia w modach:-)

Posted

Mam nadzieję że uda mi się we wtorek podjechac ;)

Tak jak wspominałem w temacie , po krotkim uzytkowaniu samochodu okazala sie peknieta glowica ...

Naszczecie wszystko juz hula jak nalezy :)

34t3g4j.jpg

k4vxoo.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Szkoda ze bixenonów nie ma, tez mam wersję bez nich :( niedługo porobie jej foto to wrzuce ;)

Posted

Przykre z ta głowica.. Ważne ze juz śmiga jak na audi przystało :) planujesz jakis wzrost mocy?

Posted

fajne autko, ladne wnętrze, tylko te bixy by się przydały :D

I może trochę kucy dołozyć, teraz po remoncie głowicy :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Wykrakaliscie te Bixenony :)) Nie wchodzilem na forum i w miedzy czasie wpadly i czekaja na montaz
157yvtl.jpg

Co do wzrostu mocy, jest w planie wyciecie DPF'a , wylaczenie EGR i lekki wirusik :) tylko wiadomo wszystko w swoim czasie :)
Co do planow to napewno ciemna szybka (wszystkie szyby oprocz czolowej) i jakies springi ( prawdopodobnie Eibach ) + Dokladka LCR

Pytanko czy przy zmianie lamp potrzebne bedzie przerabianie wiazki - kabli ?

Edited by Dot
Posted

Przydała by się większa felga :)

Posted

Większej felgi nie będzie :) mam dziecko w drodze więc patrzę na komfort ;) miał ktoś do czynienia z przekladka lamp:)? Trzeba przerabiac wiązkę?;)

Posted

Dziekuje serdecznie ;)!

Posted

Większej felgi nie będzie :) mam dziecko w drodze więc patrzę na komfort ;) miał ktoś do czynienia z przekladka lamp:)? Trzeba przerabiac wiązkę? ;)

Racja :) też mam dziecko w drodze i żona stwierdziła, że od 7 m-c nie będzie ze mną jeździć :) chociaż sama większa felga dużo nie zmieni komfortu bardziej sztywniejsze zawieszenie. No ale to już twój wybór ;)

Posted

wlasnie dlatego zastanawiam sie caly czas nad obnizeniem , czy to ma wogole sens... :)

Posted

wlasnie dlatego zastanawiam sie caly czas nad obnizeniem , czy to ma wogole sens... :)

Osobiście, gdybym miał dziecko w drodze to furę bym pchał do góry i zakładał balony. Są sprawy ważne i ważniejsze.

Ja to planuję tak, że gdy nadejdzie mój czas na powiększenie rodziny to kupię sobie jakąś A6 w avancie, bo A4 przymaława troszkę na foteliki, wózki i pieluchy :decayed:

Posted

W sumie myślałem nad a6 ale "Zgnitek" trafił się w bardzo dobrych pieniazkach i nie było się nad czym zastanawiać ;) i narazie póki co nie żałuje ;)

Posted

z tym podniesieniem mocy to uważaj. nie masz skrzyni tiptronic, tak jak napisałeś, tylko multi. ta skrzynia nie ma najlepszej opinii i nie lubi dużego momentu..