Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Który aparat wybrać ?

Który ?

1. 1. Który ?

• Nikon D60
    • Sony Alfa 200K
    • Nikon D40
      0
    • Canon Eos 1000 D
    • Sony Alfa 350 K

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

www.skapiec.pl tu sbie poczytaj :P

porównaj zobacz

ja bym brał D60 albo D80

Opublikowano

Nikon d60 to tak na prawde nic innego jak nikon d40x, z dodana funkcja czyszczenia matrycy. Nic wiecej. Wiec technicznie rzecz biorac jest to stary aparat, starszy niz jego konkurenci sprzed lat - canon 400d i sony alfa100.

Pamietaj ze Alfa 200 to nie jest lepsza Alfa100 tylko gorsza Alfa700. Co to oznacza? Matryca ta samo co w A100 lecz procesor obrazu pochodzi z A700 wiec lepiej sobie radzi z szumami. A poza tym, nawet nie bedziesz wiedziec co to szumy i sie ich nie dopatrzysz jako amator.

Opublikowano
  • Autor

..ale pewnie nie ma rat O% :angry:

Kurde ...tutaj ten Sony 300X z drugim obiektywem kosztuje 2099 zł :blink:

Ciekawe czy można kupić bez drugiego...normalnie znienawidzą mnie w tym sklepie bo chodze tam co godzine :decayed:

[br]Dopisany: Listopad 19, 2008, 02:47:39 _________________________________________________

Nikon d60 to tak na prawde nic innego jak nikon d40x, z dodana funkcja czyszczenia matrycy. Nic wiecej. Wiec technicznie rzecz biorac jest to stary aparat, starszy niz jego konkurenci sprzed lat - canon 400d i sony alfa100.

Pamietaj ze Alfa 200 to nie jest lepsza Alfa100 tylko gorsza Alfa700. Co to oznacza? Matryca ta samo co w A100 lecz procesor obrazu pochodzi z A700 wiec lepiej sobie radzi z szumami. A poza tym, nawet nie bedziesz wiedziec co to szumy i sie ich nie dopatrzysz jako amator.

Czyli radzisz SONY ? :embarrassed:[br]Dopisany: Listopad 19, 2008, 02:49:08 _________________________________________________Bedzie Sony A300 / A200 .. :kox: :kox:

Opublikowano

Ja mam A200 i jak dla mnie to jest ok i spełnia moje oczekiwania a też za bardzo się na fotografii nie znam. Co do podglądu na żywo, to wg mnie jest to raczej zbędny gadżet, żre akumulator i ponoć matrycę niszczy (nie wiem ile w tym prawdy).

Opublikowano
  • Autor

Ok. wybrałem model ..zamówiłem na jutro Sony A300 ...wczoraj gadałem w sprawie rat i wszystko ok.

Teraz mi wyskakują , że na działalność gospodarczą musze im podać stacjonarny :wallbash: :wallbash:

Karwa ...skad ja im wezme numer stacjonarny :evil: :evil:

Opublikowano

podaj im numer domowy :good: ...nie wiem jak to jest z firmami, ale jeśli chodzi o osobę prywatną to czasami dzwonią żeby sprawdzić czy dana osoba pracuje w podanym przez siebie miejscu.... nie ma sie co przejmować :wink4:

Opublikowano
  • Autor

podaj im numer domowy :good: ...nie wiem jak to jest z firmami, ale jeśli chodzi o osobę prywatną to czasami dzwonią żeby sprawdzić czy dana osoba pracuje w podanym przez siebie miejscu.... nie ma sie co przejmować :wink4:

Jasne stary...tylko tak sie składa , że ja nie mam numeru stacjonarnego bo był mi po prostu zbędny :wallbash:

Lepiej...na stronie www. w dokumentach nic o tym nie piszą..wiec ide i ich opierdle :decayed:

Opublikowano

no to jak się uprą, podaj numer jakiegoś dobrego znajomego , powiedz mu co i jak i sprawa załatwiona... ewentualnie powiedz że masz handel obwoźny więc korzystasz z komórki :>, teraz często na pieczątkach firmowych jest podany nr komórki, nie stacjonarny...

Opublikowano
  • Autor

no to jak się uprą, podaj numer jakiegoś dobrego znajomego , powiedz mu co i jak i sprawa załatwiona... ewentualnie powiedz że masz handel obwoźny więc korzystasz z komórki :>, teraz często na pieczątkach firmowych jest podany nr komórki, nie stacjonarny...

Właśnie odbyłem walkę na noże z jakąś starą ..K... nie wymagają tego co jest na stronie ( zaświadczen z ZUS , US ) a wymagają jakiś pierdlny numer telefonu...no masakra jakaś ..moi ściśli znajomi nie mają telefonów stajonarnych bo po co komu :angry:

Tępaki no..

Opublikowano

Raguś bierz Sony Alpha 300.Tylko bierz samo body.Do tego szkiełka do wyboru

1.Sigma DC 17-70mm f/2,8-4,5 Macro

2.Sigma DG 70-300mm APO f/4,5-5,6 Macro

Jak coś to daj znać to zrobimy zakup grupowy , bo muszę kupić aparacik dla siostry i kolega też bierze :kox:

Tylko nie Sigma, te szkiełka się nie lubią z Alfą. Dopiero teraz Sigma wypuszcza dedykowane słoiki do Alfy. W/w obiektywy w 99% procentach wymagają kalibracji z body w autoryzowanym serwisie. Wiem bo znajomek z pracy próbował kupić u Tipa ale mu stanowczo odradzili do Alfy 200

Opublikowano

ze wszystkich podanych najlepszy będzie D80 :evil:

• 1 rok później...
Opublikowano

Raga i jak się spisuje Sony A ?

Też się nad takim rozwiązaniem zastanawiam.

Dokupowałeś jakieś obiektywy?