KarolASO Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Cześć Wszystkim! Czy lecieliście już może do ciepłych krajów w lutym? Mam zaplanowany a właściwie wymuszony urlop i zastanawiam się gdzie lecieć ze swoją drugą połówką tak żeby się wygrzać i popluskać. Dodam że odpada Egipt,Tunezja,Turcja i Maroko.
Pawel_a4b6avf Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 (edited) Teneryfa, najlepiej południe, okolice Adeje Edited January 29, 2016 by Pawel_a4b6avf
franciszek Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Witam Jeśli masz możliwość wylotu z Niemiec,można znaleźć bardzo dobrą ofertę last minute wylot np.Berlin))) Polecam wypad na Kubę (Varadero) Pozdrawiam
C. Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Teraz jest pełnia lata w Południowej Ameryce. Polecam Urugwaj. Spokojne, przyjazne państw z pięknymi plażami, dobrą bazą turystyczną i świetnym alkoholem. No i ekstra jedzenie (wołowina, steki).
Steav Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Teneryfa, najlepiej południe, okolice Adeje Chyba ogólnie cena/temperatura, to tamte rejony. Kuzynka bardzo chwali Fuerteventurę.
Pawel_a4b6avf Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Teneryfa, najlepiej południe, okolice Adeje Chyba ogólnie cena/temperatura, to tamte rejony. Kuzynka bardzo chwali Fuerteventurę. Każda wyspa ma w sobie coś fajnego. Mam znajomego co mieszka na południu Teneryfy, deszczu dawno nie widział. Tam najniższa temp. to ok +22*C Jedni chwalą północ - bo zielona, bujna roślinność, ale też nieznacznie chłodniej i zdarzają sie pochmurne dni. Inni wychwalają południe, ale za to tam stepy, sucho i tylko plaże. Północ lepsza na wypady w północne rejony wyspy. Ja mieszkałem w Puerto de la Cruz na północy, ale w 7 dni zwiedziłem całą wyspę. KarolASO chciałby się wygrzać i wypluskać, więc najlepiej południe.
Bristol Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Teneryfa, najlepiej południe, okolice Adeje Chyba ogólnie cena/temperatura, to tamte rejony. Kuzynka bardzo chwali Fuerteventurę. Każda wyspa ma w sobie coś fajnego. Mam znajomego co mieszka na południu Teneryfy, deszczu dawno nie widział. Tam najniższa temp. to ok +22*C Jedni chwalą północ - bo zielona, bujna roślinność, ale też nieznacznie chłodniej i zdarzają sie pochmurne dni. Inni wychwalają południe, ale za to tam stepy, sucho i tylko plaże. Północ lepsza na wypady w północne rejony wyspy. Ja mieszkałem w Puerto de la Cruz na północy, ale w 7 dni zwiedziłem całą wyspę. KarolASO chciałby się wygrzać i wypluskać, więc najlepiej południe. W Lutym ( druga połowa miesiąca) jest to możliwe na teneryfie tak?
Krumak Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 (edited) Teneryfa, najlepiej południe, okolice Adeje Chyba ogólnie cena/temperatura, to tamte rejony. Kuzynka bardzo chwali Fuerteventurę. Każda wyspa ma w sobie coś fajnego. Mam znajomego co mieszka na południu Teneryfy, deszczu dawno nie widział. Tam najniższa temp. to ok +22*C Jedni chwalą północ - bo zielona, bujna roślinność, ale też nieznacznie chłodniej i zdarzają sie pochmurne dni. Inni wychwalają południe, ale za to tam stepy, sucho i tylko plaże. Północ lepsza na wypady w północne rejony wyspy. Ja mieszkałem w Puerto de la Cruz na północy, ale w 7 dni zwiedziłem całą wyspę. KarolASO chciałby się wygrzać i wypluskać, więc najlepiej południe. W Lutym ( druga połowa miesiąca) jest to możliwe na teneryfie tak? Również polecam Teneryfę, w mojej opinii najfajniejsza i najciekawsza z wysp. Polecam pobyt w Costa Adaje, a resztę wyspy zwiedzić samochodem. Edited January 29, 2016 by Krumak
Pawel_a4b6avf Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 (edited) Teneryfa, najlepiej południe, okolice Adeje Chyba ogólnie cena/temperatura, to tamte rejony. Kuzynka bardzo chwali Fuerteventurę. Każda wyspa ma w sobie coś fajnego.Mam znajomego co mieszka na południu Teneryfy, deszczu dawno nie widział. Tam najniższa temp. to ok +22*C Jedni chwalą północ - bo zielona, bujna roślinność, ale też nieznacznie chłodniej i zdarzają sie pochmurne dni. Inni wychwalają południe, ale za to tam stepy, sucho i tylko plaże. Północ lepsza na wypady w północne rejony wyspy. Ja mieszkałem w Puerto de la Cruz na północy, ale w 7 dni zwiedziłem całą wyspę. KarolASO chciałby się wygrzać i wypluskać, więc najlepiej południe. W Lutym ( druga połowa miesiąca) jest to możliwe na teneryfie tak? Oczywiście. Z tym że w lutym jest tam dość drogo np wynająć autko. Z tego co znajomy mi mówił, w lutym Hiszpanie z kontynentu lecą na wyspy wygrzac kości i razem z nimi ceny wzrastają Zawsze możecie poszukać kamerek internetowych z teneryfy. Nawet dziś zasuwali turyści w strojach plażowych:D Edited January 29, 2016 by Pawel_a4b6avf
Kazik123 Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 jeśli masz zamiar coś zobaczyć to również polecam Tenerife , masz tu do zobaczenia Teide , Loro Park , Siam Park ( w lutym może być zamknięty) , klify Los Gigantes no i coś co zrobiło na mnie wrażenie Maska byłem autobusem bo autem nie miałem zaufania do samochodu kto był to wie o co chodzi jesli wolisz odpocząć to Gran Canaria i wydmy przy Meloneras to ciekawa opcja z w/w to jedynie w miarę bezpieczna to Turcja ale tam zimno jeszcze zostaje egzotyka ale sporo zależy czy lecisz sam z kobitką czy całą rodziną bo jeśli w dwie osoby to całkowity spontan i minimum bagażu
GreGoriO Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 (edited) jeśli odpocząć/zwiedzać to Andaluzja na Costa del Sol lub Costa de la Luz. To jest najlepszy czas na takie wycieczki Kanary tak naprawdę poza plażami niewiele oferują, kontynentalna Hiszpania jest o wiele ciekawsza. zamiast Wysp Kanaryjskich polecałbym Madeirę... Edited January 29, 2016 by GreGoriO
Pawel_a4b6avf Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 jeśli masz zamiar coś zobaczyć to również polecam Tenerife , masz tu do zobaczenia Teide , Loro Park , Siam Park ( w lutym może być zamknięty) , klify Los Gigantes no i coś co zrobiło na mnie wrażenie Maska byłem autobusem bo autem nie miałem zaufania do samochodu kto był to wie o co chodzi jesli wolisz odpocząć to Gran Canaria i wydmy przy Meloneras to ciekawa opcja z w/w to jedynie w miarę bezpieczna to Turcja ale tam zimno jeszcze zostaje egzotyka ale sporo zależy czy lecisz sam z kobitką czy całą rodziną bo jeśli w dwie osoby to całkowity spontan i minimum bagażu Ja na Masce wjechałem autem. Było ciekawie. Ale autobusy biorące zakręty na 4-5 razy to dopiero coś jeśli odpocząć/zwiedzać to Andaluzja na Costa del Sol lub Costa de la Luz. To jest najlepszy czas na takie wycieczki Kanary tak naprawdę poza plażami niewiele oferują, kontynentalna Hiszpania jest o wiele ciekawsza. zamiast Wysp Kanaryjskich polecałbym Madeirę... Akurat różnorodność Teneryfy jest tak wielka, że wbrew temu co mówisz, naprawdę wiele jest do zwiedzenia. Ja zwiedziłem całą wyspę i jestem zadowolony. Madera będzie kolejna, jednak najprawdopodobniej w tym roku również lecę na Tene.
Krumak Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 Kanary tak naprawdę poza plażami niewiele oferują, kontynentalna Hiszpania jest o wiele ciekawsza. zamiast Wysp Kanaryjskich polecałbym Madeirę... Zgodzę się w kwestii Gran Canarii lub Fuerteventury, ale na Teneryfie raczej nie można się nudzić
Recommended Posts