Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przednie lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

http://www.directupload.net/file/d/4248/t2bsacw9_jpg.htmWstawiam zdjęcie mojego Audi A4B5.

Nie wiem jakim cudem ale, z bliska patrząc na lampy odbłyśniki wyglądają jak nówki, wszystko ładnie, aktualnie założone są żarówki H4 Tungsram +120%, nic nie widać, jadąc po ciemku światła świecą jak najgorsze chińskie gówno..

Czy ktoś może mi doradzić jakie najlepsze kupić do tego auta lampy? Łączone/ Osobne? Oczywiście chodzi czy z kierunkiem czy bez. Jakieś porady, jak byście mogli to wstawcie jakiś link ciekawych lamp, chcę takie, żeby to się fajnie komponowało z tym samochodem. Nie na wieśniacko nie na sportowo, żeby było dobrze.

Prosił bym o jakieś porady, info dotyczące przednich lamp, które będzie można łatwo zamontować bez żadnych kombinacji i oczywiście, żeby elegancko świeciły :)

Opublikowano

ori zespolone valeo.

montaz łatwy. podcinasz błotniki przy kierunku i zmieniasz wtyczki lamp. to wszystko.

i masz baze z czasem już pod xenon, bixenon.

Siemanko!

http://www.directupload.net/file/d/4248/t2bsacw9_jpg.htmWstawiam zdjęcie mojego Audi A4B5.

Nie wiem jakim cudem ale, z bliska patrząc na lampy odbłyśniki wyglądają jak nówki, wszystko ładnie, aktualnie założone są żarówki H4 Tungsram +120%, nic nie widać, jadąc po ciemku światła świecą jak najgorsze chińskie gówno..

Czy ktoś może mi doradzić jakie najlepsze kupić do tego auta lampy? Łączone/ Osobne? Oczywiście chodzi czy z kierunkiem czy bez. Jakieś porady, jak byście mogli to wstawcie jakiś link ciekawych lamp, chcę takie, żeby to się fajnie komponowało z tym samochodem. Nie na wieśniacko nie na sportowo, żeby było dobrze.

Prosił bym o jakieś porady, info dotyczące przednich lamp, które będzie można łatwo zamontować bez żadnych kombinacji i oczywiście, żeby elegancko świeciły :)

Opublikowano
  • Autor

A czy są lampy do mojego modelu, żeby założyć bez żadnych przeróbek?

Opublikowano

są.boscha 2xh7 + h1 w przeciwmgłowych.mam takie i dobrze świecą.albo jakieś nie ori ale raczej nie są polecane

Opublikowano
  • Autor

Ehh.. to trzeba ori valeo jedynie z przeróbką bo inaczej szkoda płacić za jakieś bosche jak nie wiadomo co to będzie :D

Opublikowano

Może masz żle ustawione lampy że słabo świecą.

Opublikowano
  • Autor

Oryginalne lampy do A4 B5:
Valeo starego typu:
lampa stosowana w A4 B5 od 94 do 98roku, żarówki: światła miajania i długie H4 , brak przeciwmgielnych
bosch:
lampa stosowana w A4 B5 od 94 do 98roku, żarówki: światła miajania H7, długie H7 , przeciwmgielne H1
Valeo zespolone soczewkowe:
lampa stosowane w A4 B5 od 99roku czyli po drugim lifcie i taką mają potoczną nazwe,
jest to najlepsza jakościowo i najladniejsza oryginalna przednia lampa jaka wyszła.
W starszych modelach trzeba wyciąć kawałek nadkola i przerobić wtyczki do lamp.
zmianie uległy także silniczki , nie pasują ze starszych modeli , za to pasują silniczki z fiata punto 2.
Nie posiadają halogenów.
Żarówki: mijania H7, długie H7 , kierunkowskaz P21W , postojowe W5W
Valeo zespolone soczewkowe xenonowe:
to samo co wyżej , ale soczewka przystosowana jest na żarnik D2S
Hella dzielone soczewkowe xenonowe: lampa wygląda prawie tak samo jak ta po drugim lifcie, z tym że kierunkowskaz ma oddzielnie montowany . stosowane w audi S4 do 99roku. w starszych modelach A4ek można montować bez przerabiania nadkola.
Zamienniki lamp do A4 B5:
Depo :
zamienniki wszystkich Oryginalnych lamp audi , wierna kopia , zbliżona jakość , dobry stosunek ceny do jakości.
In.Pro:
zamiennik lamp Valeo dzielonych soczewkowych, występują w wersji czarnej i chrom
Lampy z Ringami do A4 B5:
FK:
dobra jakość wykonania , żarówki jak w oryginalnych soczewkach Valeo, produkowane są cztery typy :
- dzielone (chrom , czarne)
- zespolone (chrom , czarne), trzeba ciąć nadkola
Sonar:
zespolona lampa soczewkowa,
najgorszy zamiennik jaki jest sprzedawany, soczewki wypalają sie bardzo szybko, pęka szybka od ciepła , jest możliwość zamontowania w starszych modelach (przed drugim liftem) bez cięcia nadkoli. żarówki mijania i długich to H1

Coś takiego znalazłem, czy coś z tego ktoś pomoże mi wybrać? CHCĘ NOWE LAMPY PRZEDNIE BEZ PRZECIWMGIELNYCH BEZ ŻADNYCH SZTUCZEK, ZWYKŁE PROSTE NOWE LAMPY, NIE JAKIEŚ GÓWNO TYLKO DOBRE LAMPY I ŻEBY ZMIENIĆ BEZ ŻADNEJ PRZERÓBKI, PROSZĘ O POMOC ;)

Może masz żle ustawione lampy że słabo świecą.

Robiłem przegląd pół roku temu i przy okazji mi gość sprawdził ustawienie świateł, mówił że są wzorowo ustawione.

Pierwsze co robię po zakupie auta to ustawiam lampy bo nienawidzę jak mi źle lampy świecą ;(

Opublikowano

Sprawdź może innej marki żarówki. Duże znaczenie ma zawsze wysokość żarnika w żarówce. Oraz jego stop

Kiedyś dla porównania do jednej lampy wsadziłem osrama a do drugiej jakieś chińskie coś.

Efekt był taki że musiałem wyjść z auta bo wydawało mi się że chińczyk nie swieci.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdź może innej marki żarówki. Duże znaczenie ma zawsze wysokość żarnika w żarówce. Oraz jego stop

Kiedyś dla porównania do jednej lampy wsadziłem osrama a do drugiej jakieś chińskie coś.

Efekt był taki że musiałem wyjść z auta bo wydawało mi się że chińczyk nie swieci.

To jaką żarówkę możesz mi polecić, aktualnie mam Tungsram +120% H4.

Opublikowano

To jaką żarówkę możesz mi polecić, aktualnie mam Tungsram +120% H4.

Lepszego to w zasadzie nic niema. Może Osama NB ale one po pół roku padają.

Opublikowano

Lepszego to w zasadzie nic niema. Może Osama NB ale one po pół roku padają.

Ja miałem je wcześniej 9 miesięcy i sprzedałem z nimi auto.

Śmiało mogę polecić ten wyrób

Opublikowano
  • Autor

Z tego co mi wiadomo to żarówki działają kazda inaczej, zalezy kto ma jak dobra elekteyke w aucie, gadałem z gościem tu na forum tylko ze na PW pisal ze ma philipsy +120 , ponad rok i dalej swieca z kolei drugi pisal ze pól roku i padly takze tego nie ogarnie sprobuje jeszcze założyć Osramy NB +110 i będzie wiadomo czy to wina żarówek czy lamp

Opublikowano

witam wszystkich potrzebuje informacji co trzeba zrobić aby świeciły się światła mijania i drogowe jednocześnie?

Opublikowano

Przełożyć jeden pin w kostce od pająka zakładając że zmieniales na h7+h7 a wcześniej miałeś h4

Opublikowano

mam lampy soczewki i co jest pająk?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam koledzy podepnę sie pod temat. Mam problem taki jak kolega wyrzej. TYlko ja mam lampy Valeo 99r auta. I w nocy to jest tragedia cos widac ale bardzo slabo. W moim poprzednym aucie (reno clio 2 2003r) swiecialy 1000 razy lepiej. TUtaj to nawet nie jest polowa tego z calego serca mowie. A jak popada deszczto musze tak wolno jechac bo ledwo widac. Nieraz to wlaczam halogeny w sumie to czesto:P. Bo na prawde nie widze. Wiec co byscie mi polecili. 300zł budrzetu na to na poczatek

Opublikowano

na początek sprawdź w jakim stanie masz odbłyśniki

Opublikowano

Slyszalem o tych odblysnikach wlasnie. Ale i tak tu nigdzie w poblizu nie regeneruja. A auto potrzebne codziennie. Potrzebowal bym jechac i zeby takie cos od reki zrobili. Ja z łodzkiego .

Moze wystarczy jakies konkret zarowki hmm ?

tak daja moje valeo

http://www.fotosik.pl/zdjecie/82eed8218efb3938

ale i tak wydaje mi sie ze na foto to lepiej widac i to jest w ciemniosci. A na drodze jak np latarnie czy ktos z przeciwka czy mokry asfalt szalu nie ma

Dobra Pany raz sie żyje. Nic nie poprawi swiatla. Nawet lepsze zarowki, moze jedynie troche. WIec kupie jakis dobry zestaw ktory troche posłuży . Palnik x2 ( dobrze pisze ? ) chodzi o ta zarowke. 2 x przetwornica jakies dwie atrapki na zderzak jako spryski ? i cos w stylu poziomowania ?? da rade cos takiego ogarnac zeby to tak odrazu sie nie rzucalo w oczy o ten jedzie na hidach mandacik. I da rade przetwornice ladnie schowac gdzies hmm w lampe czy cos zeby nie bylo widac ? najlepiej gdzies barwa 6000k. Prosze o propozycje i cene. COs jeszcze bedzie mi potrzebne zeby to jakos wygladalo i policja zaraz mandatu nie pchala ? W razie co bede sie tlumaczyl ze zapiekly sie spryski. I potrzebna jeszcze ta regulacja swiatel czy jakos tak to sie nazywa. Lampy mam valeo polift 99r

Opublikowano

ja mam takie lampy i mam założone żarniki bosma 6000k i przetwornice hella z a6 c5.świecą dobrze,ale wcześniej miałem osramy 4350k i było więcej światła na drodze.przetwornice da się upchnąć pod lampę.na forum któryś z kolegów sprzedaje imitacje poziomowania

a patrząc na zdjęcie to wg mnie nie masz wcale takich złych świateł.możliwe że wystarczy zmiana żarówki albo np czyszczenie soczewki

Edytowane przez michcio28810

Opublikowano
  • Autor

No światło nie wygląda na złe Ci powiem :)