Jump to content

Recommended Posts

Posted

Krótko i na temat, mam A4 B7 z radiem RNS Low BNS 5.0, wygląda tak (zdjęcie z neta):

32555379.jpg

Potrzebuje zrobić do tego wyjście AUX, żebym mógł podłączyć np. telefon. Jak to zrobić najtańszym kosztem? Widziałem mnóstwo adapterów i kabli, ale nie jest jasno napisane, wtyczki są różne. Co kupić, żeby pasowało na 100%?

• Upvote 2
Posted

kupujesz kabel z jack-em i wpinasz w miejsce zaznaczone na czerwono, wpinasz EA-R(aux-r),EA-L(aux-l),EA-G(aux masa),ja u siebie robiłem jeszcze kodowanie i działa

VeIZytR.jpg?1

• 2 weeks later...
Posted

da radę tylko możesz wywalić białą kostkę ,a piny włożyć w odpowiednie miejsca w ori kostce

Posted (edited)

Ok, kabelek zamówiony. A powiedz mi czy wpinając się z aux zastępuję zmieniarkę, czy to są różne wejścia?

Edited by poczekaj
Posted

tak ta biała kostka jest od zmieniarki,jeśli masz zmieniarkę przełóż tam tylko piny z zakupionego kabla ,będzie działało jedno i drugie

Posted

Dzięki za info, teraz już wszystko wiem.

Posted

Witam,

podepnę się pod temat. Wiecie kto sprzedaje na forum emulatory zmieniarki do radia Concert 2? Kiedyś gdzieś widziałem, ale nie mogę znaleźć.

• 2 weeks later...
Posted

Dziękuję za rady. Kabelek zrobiony, wszystko pięknie gra.

W6MMWZH.jpg?1

Posted

:thumbup1:

Posted

Witam
A o co chodzi z tym kodowaniem ? Czy po prostu po wpięciu odpowiednio pinów w kostkę wszystko będzie działać ?

Posted

najpierw podłącz ,możliwe że zadziała bez kodowania ,w cIII klikasz CD 2x i wyświetla aux ,jeśli nie musisz zmienić kodowanie ,kanał 56 radio

Posted

Siema,

tego mi trzeba tylko czy da się w Concert II?? jest opcja?

Posted

tak ,taki kabelek powinien pasować

Posted

To i jeszcze ja się podepnę - a dla Navi plus jest jakiś tańszy sposób niż xCarLink bądź Yatour? :(

• 2 months later...
Posted

Witam :) posiadam radio bns 5.0 lecz i zamówiłem ten kabel z auxem, tylko że jest problem bo gdy podłączam tel do auxa i przełączam na CD/MP3 to nic sie nie dzieje i wyskakuje błąd że e napędzie nie ma płyty. Czy wie ktoś o vo może chodzić?

Ps. Nie posiadam zmieniarki

Posted

możliwe że musisz zamienić kodowanie żeby wyświetlało AUX

Posted

A mógłbyś mi opisać jak to zrobić? Byłbym wdzięczny :)