Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T 16l/100km.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio postanowilem sprawdzic spalanie mojej a4ki, i wyszło nast. : w trasie 9/100km, w mieście 16l/100km przy jezdzie spokojnej do 2 tyś obrotów. Byłem u gazownika gaz ustawiał bo był osłabiony podobno. I po kalibracji właśnie takie spalanie. Sądzę, że to za dużo jak na 1.8 t. Dodam, że turbina mi kuśtyka i powoli bedzie pora na wymiane tj.( wirnik ma luz poprzeczny). Czy to może mieć coś wspólnego ze spalaniem ?

Opublikowano

Kolego najpierw VAG.

Czujnik wody & sonda lambda

Opublikowano
  • Autor

A zapomnialem dodać. VAG sprawdzany błąd : 0561 - regulacja mieszanki .

Opublikowano

Zalewa sie, kup nowy czujnik wody w ASO razem z oringiem. Sprawdz tez dzialanie sondy lambda.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego, w wolnej chwili sprawdzę. A Czy czujnik wody nada się z a4 b5, 1.9 TDI ?

Opublikowano

podjedz czsami na spot to sie duzo dowiesz:), na temat 1.8t

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jakieś info na temat spotow najblizszych masz ? :D

Ostatnio pod VAGiem sprawdzany czujnik temp i sonda lambda. Wszystko chodzi bez problemu. Lekko sie mapy nie zgrywają . Ktoś ma jakis pomysl co moze byc nadal nei tak?

Opublikowano

Daj loga sondy lambda

Opublikowano
  • Autor

u znajomego było sprawdzane, nie mam aktualnie . :/ Ale mowil ze sonda ladnie pracuje jak trzeba

Opublikowano

No i co z tego ze "ładnie" pracuje :facepalm:

Mnie nie interesuje jak pracuje tylko jakie wskazuje wartosci.

Opublikowano

U mnie jak ustawiłem sobie wczesne przełączanie LPG i robię odcinki 4-5km po mieście jeżdżąc dynamicznie też wychodzi spalanie 15-16 w mieście, a na trasie poniżej 10 da się zejść.

W sedanie miałem mniej po mieście, ale tam dużo później przełączało się LPG.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dev pisze kanal 32 i 33 będziesz wiedział co i jak. U mnie w Q średnio 13. W mieście spali 15-16. Po programie wózek. Jak z Kolegą Tomek b7 wyregulowaliśmy gaz to samochód jedzie dużo lepiej i na butli robię 50 kilometrów więcej. A mapy się nie pokrywają. Są ustawione pod vaga

Opublikowano

u mnie w mieszanego trybu 100km trasy 20 miasta wychodzi mi jakoś 12-13 litrów ale mam chipa + q i jade 120km/h minimum bo Ska :D. po miescie tylko to sie boje :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

U mnie gaz przy temp. jakie teeraz panują przełącza się z rana po jakiś 5 min. Ostatnio było wszystko wporządku po ustawieniu map lecz teraz znowu zrobilem 130km w tym 40 poza miastem i 2/3 baku nie ma .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie. U mnie w 1.8t po mieście gazu spala 12-14 na 100. Przynajmniej od tankowania do tankowania,gaz mam ustawiony na przełączanie przy 30st. temperatury silnika