Grzegorz Bawoł Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Witam. Na wstępie dodam, że nie bardzo orientuję się w temacie. Mam mały problem, niedawno kupiłem B6tke na aluminiowych felgach. Posiadam alufelgi 7,5 J x 17 ET 45 przy oponie 235/45, z tym, że nie są na równo z nadkolem, są delikatnie schowane - co mnie bardzo denerwuje. Moje pytanie brzmi, jakie dystanse musiałbym kupić żeby to w miarę wyglądało. Niestety nie mam zdjęcia jak auto wygląda. Z góry dziękuje za porady ;-) Pozdrawiam!!
Fido Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Sporo o tym na forum. Na przód np. 13 mm a na tył 17 mm.
Grzegorz Bawoł Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Fido, wtedy to wyrówna się z nadkolem czy przód dalej będzie delikatnie cofnięty do środka? Na allegro widzę głownie 15mm i 20mm, czy 20mm na tył nie będzie za dużo? Edytowane 4 Lutego 2016 przez Grzegorz Bawoł
black4 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Fido, wtedy to wyrówna się z nadkolem czy przód dalej będzie delikatnie cofnięty do środka? Na allegro widzę głownie 15mm i 20mm, czy 20mm na tył nie będzie za dużo? Witaj, Kolega Fido dobrze pisze. Przy feldze 7,5 x 17 et 45 i gumie 235 optymalne dystanse to: 13mm przód i 17 mm na tył. Przy 20 mm na tyle i obciążeniu będzie już przycierać. Skontaktuj się z dystom.pl, polecam, Pozdrawiam! Edytowane 4 Lutego 2016 przez black4
Grzegorz Bawoł Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Fido, wtedy to wyrówna się z nadkolem czy przód dalej będzie delikatnie cofnięty do środka? Na allegro widzę głownie 15mm i 20mm, czy 20mm na tył nie będzie za dużo? Witaj, Kolega Fido dobrze pisze. Przy feldze 7,5 x 17 et 45 i gumie 235 optymalne dystanse to: 13mm przód i 17 mm na tył. Przy 20 mm na tyle i obciążeniu będzie już przycierać. Skontaktuj się z dystom.pl, polecam, Pozdrawiam! Ślicznie dziękuje za podpowiedź ! Właśnie napisałem... i czekam na odpowiedź ! ;-) Pozdrawiam!
tomasz102 Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 Mam trochę inne ET bo 43 i mam 13 przód i 17 mm tył. Nic mi nie przytarło, ale to też zależy od zawieszenia. Jeżeli masz około -30..-35 mm i dość twardo to nie przytrze, ale jak koledzy pisali przy niższych już może być inaczej.
Grzegorz Bawoł Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 Zrobiłem dzisiaj zdjęcia jak to wygląda na zimówkach ( niestety nie wiem jakie ET jest na feldze ). Rozmiar to: 205/55 R16
Rekomendowane odpowiedzi