dawid_92 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Witajcie. Mam problem mały z silnikiem AFN 110km. Otóż chciałem wgrać mu program lecz przy powyżej 4 tys zaczął kopcić. No i wydaje mi się, gdy dodaje gazu i przyśpieszam coś coś go w niektórych momentach odpuszcza, ale zaraz jedzie spowrotem jak powinien. Chciałem sprawdzić logi ze znajomym ale nigdy diesla nie obsługiwał i nie wie którą grupę sprawdzić. Doradźcie coś
Tyrath Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 U mnie tez przerywa przy przyspieszaniu. Winny u mnie jest wtryskiwacz sterujący, cewka pokazuje prawidłową rezystancję, ale nie działa jak powinno. Nie traktuj wiążąco tego co napisałem, po prostu możesz to dopisać do listy rzeczy do sprawdzenia, może akurat trafisz
Jarol Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Jak nie potrafisz auta porządnie zdiagnozować to raczej odpuść sobie wgrywanie programu we własnym zakresie. Problem który opisujesz może powodować wiele rzeczy np. niestabilna praca turbosprężarki. Auto musisz porządnie zdiagnozować.
dawid_92 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Program/chip niw wgrawam osobiście. Tylko chciałbym zacząć pomału coś sprawdzać. Jakie grupy logów ma mi koleś sprawdzić?
Jarol Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Masz opisane w dziale diagnostyka jak logować auto.
dawid_92 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Gdybym miał czas na czytanie to bym poczytał. Ale skoro pytam to go nie mam dlatego napisałem żebyście w skrócie napisali co i jak..
dawid_92 Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Opublikowano 5 Lutego 2016 Tak kolega w soft-car będzie robił.
DESPERADOS Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/11318-diagnostyka-silnikow-tdi-logowanie/
dawid_92 Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Opublikowano 5 Lutego 2016 No i super kolezko poczytam sobie dziękuję :-)
Rekomendowane odpowiedzi