Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż foteli elektrycznych, podgrzewanych z pamięcią w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Czy ktoś pomoże mi z rozszyfrowaniem zielonej kostki do podłączania przednich foteli poprawcie mnie jeśli się mylę:

Fotel kierowcy (bez pamięci i wentylowania) zielona kostka:

Pin 1 - wraz z pinem 1 z kostki pasażera  zwieramy i podłączamy do pin 25 kostka t32b w MCE

Pin 2 - bezpośrednio z MCE kostka T32b pin 14

Pin 4 - bezpośrednio z MCE kostka T6f pin 1

Fotel pasażera (bez pamięci i wentylowania) zielona kostka:

Pin 1 - wraz z pinem 1 z kostki kierowcy  zwieramy i podłączamy do pin 25 kostka t32b w MCE

Pin 2 - bezpośrednio z MCE kostka T32b pin 19

Pin 4 - bezpośrednio z MCE kostka T6f pin 6

W zasadzie nie mogę się połapać w schemacie co znaczy połączenie z masą w wiązce przewodów  wnętrza samochodu ( dotyczy to pinu 1 w kostkach pasażera i kierowcy ) powinny być te przewody zmostkowane i poprowadzone do MCE czy podpięte do masy  a MCE podpięte do masy oddzielnie.... ;b 

OGRZEWANIE.pdf

Opublikowano

Gdzie się znajduje punkt 401 wcwiazce przewodów albo jak taki punkt w elsie znaleźć?!?!?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Panowie czy panel sterowania nawiewu klimatyzacji posiada ochronę komponentu? Czy MCE ma tu znaczenie?

Edytowane przez Andrzejx

Opublikowano
20 godzin temu, Andrzejx napisał:

Witam. Panowie czy panel sterowania nawiewu klimatyzacji posiada ochronę komponentu? Czy MCE ma tu znaczenie?

Panel ma ochronę komponentu, MCE ma znaczenie - jeśli nie miałeś wcześniej podgrzewanych foteli, to raczej nie ma pinów i też jest wtedy do zmiany (+ ochrona komponentu).

Opublikowano

Panowie, podpowie ktoś jaki model BCM obsługuje podgrzewane fotele? Mój BCM 8K0907063K

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Gdzie podpinamy Piny 6 i 7 z czerwonej kostki?

Edytowane przez _Czarny_

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam panowie zakupiłem fotele el do b8 mam pytanie

-do postu ww u kolegi 

Pin 1 - wraz z pinem 1 z kostki pasażera  zwieramy i podłączamy do pin 25 kostka t32b w MCE

-Gdzie podłączyć zasilanie z prawego fotela do elektryki czerw wtyczka w podłodze 

Edytowane przez Patryk933

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 4.02.2016 o 20:43, wrzosu napisał:

inalnie mieliście ele. Lędźwie zabieg w

Kolego Wrzosu ja mam A5 z 2012r, myślisz że sprawa wygląda tak samo jakbym kupił grzane stołki z elektryką, bo mam bez grzania...

fotele.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie dobrze rozumiem, że zielona wtyczka jest od grzania? Chodzi mi o to, że chcę wymienić szmaciane z grzaniem na skórzane. Niby jest kilka sztuk na alledrogo, ale w opisie nic nie ma o grzaniu, a jak pytam sprzedającego to o dziwo wszystkie grzeją... Da się to jakoś potwierdzić po np. zdjęciu wtyczek?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Próbował może ktoś przerzucić fotele z anglika?  Jest szansa na tego typu swap ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Troszkę odkopię temat, Chodzi głównie o podłączenie modułu pamięci pod CAN, gdzie to podłączyć najlepiej ? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 13.07.2022 o 10:50, Igorpolanski napisał:

Troszkę odkopię temat, Chodzi głównie o podłączenie modułu pamięci pod CAN, gdzie to podłączyć najlepiej ? 

Siema... Potrzebujesz jeszcze pomocy z can?

Edytowane przez kamilch-1984

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jeśli w module bcm1 (8k0 907 063 N) mam w byte 11 bit 0 i bit 1 "zainstalowane ogrzewanie przedniego lewego/prawego fotela" to znaczy że moduł ten obsługuje grzane fotele i wystarczy podpiąć zielone kostki z foteli do tego modułu?

Opublikowano
W dniu 20.11.2022 o 20:28, uncun napisał(a):

jeśli w module bcm1 (8k0 907 063 N) mam w byte 11 bit 0 i bit 1 "zainstalowane ogrzewanie przedniego lewego/prawego fotela" to znaczy że moduł ten obsługuje grzane fotele i wystarczy podpiąć zielone kostki z foteli do tego modułu?

Z tego co się orientuję to ten moduł nie obsługuje grzanych foteli, potrzebujesz z końcówka P, też mam N. 

Edytowane przez revil4x

Opublikowano
8 minut temu, revil4x napisał(a):

Z tego co się orientuję to ten moduł nie obsługuje grzanych foteli, potrzebujesz z końcówka P, też mam N. 

no właśnie patrzyłem w etce że nie obsługuje niestety ;/

Opublikowano
38 minut temu, uncun napisał(a):

no właśnie patrzyłem w etce że nie obsługuje niestety ;/

No ja u siebie też o tym myślę, ale moduł 300, panel klimy 100 do tego 2x CP, fotel minimum 1k, kable gotowe na allegro 200. Tylko kto mi zdejmie CP i zakoduje to w aso w Lublinie 450zl od modułu 

Opublikowano
W dniu 25.11.2022 o 21:32, revil4x napisał(a):

No ja u siebie też o tym myślę, ale moduł 300, panel klimy 100 do tego 2x CP, fotel minimum 1k, kable gotowe na allegro 200. Tylko kto mi zdejmie CP i zakoduje to w aso w Lublinie 450zl od modułu 

Ja zmieniłem fotele bez niczego na sline skóra + materiał z grzaniem i el. lędźwiami tylko, że nic z tego nie działa :D

Opublikowano
W dniu 28.11.2022 o 18:47, uncun napisał(a):

Ja zmieniłem fotele bez niczego na sline skóra + materiał z grzaniem i el. lędźwiami tylko, że nic z tego nie działa :D

no tak, ale podłączyłeś te fotele? jaki masz panel klimy?

ja namierzyłem koło siebie gościa co zdejmuje cp i zbieram graty 

Opublikowano
2 godziny temu, revil4x napisał(a):

no tak, ale podłączyłeś te fotele? jaki masz panel klimy?

ja namierzyłem koło siebie gościa co zdejmuje cp i zbieram graty 

8t1 820 043 AG. Nie podłączyłem nic jeszcze zbieram graty jak ty i jak będę miał czas przy świętach to podłączę :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy grzane fotele z pamięcią z s4 b8,z tymi modułami podejdą do a4 b8 ?