Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Miękki wąż od intercoolera po dodaniu gazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Z podcisnieniami cos nie halo albo grucha zgniła w srodku.

Które podciśnienia wg. ciebie są złe? Sprecyzuj proszę.

@EDIT.

Z ciekawości zakupiłem strzykawkę i kawałek gumowego wężyka i podpiąłem pod gruchę, wyciągając tłok strzykawki słyszałem w gruszce skrzypienie oraz zaobserwowałem niewielki ruch sztangą. Podcisnienie jakie jest w stanie wytworzyć strzykawka, to ~ -0.67bara.

Teraz mam dylemat, czy aktuator jest walnięty, czy prowadnice są na tyle zapieczone, że aktuator nie ma siły mocniej ich wychylić, czy obie awarie wystąpiły w moim przypadku.

Proszę o odpowiedzi, gdyż ta cisza w moim temacie trochę mnie niepokoi.

Btw. Robiąc test szczelności układu dolotowego, nie wykryłem niczego niepokojącego, więc uznaję go za szczelny. Pomiar robiony wg. filmiku na YT.

Dziś wyczyściłem turbinkę i oto efekt:

LOG 011 DYNAMICZNY

LOG 011 BS

Wąż od IC robi się twardszy niż poprzednio lecz nadal jestem w stanie ścisnąć go przy 2k - 3k rpm.

Edytowane przez chris9922

Opublikowano

Mam to samo turbo późno wstaje dopiero około 3000 rpm. Czyszczone turbo geometria chodzi lekko gruszka też pracuję normalnie. Robił mi to znajomy który pracuje w firmie zajmującej się regeneracja turbin zna się na tym i powiedział że na pewno turbo o gruszka są ok. Mam takie same lat gier jak kolega powyżej. Ja obstawiam zawór n71. Podcisnienie też mam ok wszystkie gumowe węże wymienione na nowe. Walczę z tym już 2 dzień. Zastanawiam się czy kupić ten zawór n71. Co myślicie? Praktycznie nic innego nie mogli się uszkodzić. Dodam też że klapa gasząca też nie działa a egr też czyścilem łącznie z kolektorem ssącym chodzi lekko wcześniej normalnie działała. A z zaworu n71 idzie podciśnienie na klapę dlatego to kolejny trop że zawór jest uwalony. Sam już nie wiem :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez snake160

Opublikowano

Ten zaworek nazywa sie N75. Wystarczy sprawdzić jakie podciśnienie masz na wyjsciu z zaworka na wolnych obrotach, czyli ile ono wynosi Jeśli jest zbyt małe a wężyki sa powymieniane to prawdopodobnie szwankuje n75 i mozesz go reanimować (prawdopodobnie sie nie uda jak nalezy jezeli pierwszy raz sie do tego bedziesz zabierał) lub kupić nowy. Bo mozliwe ze na tyle małe podcisnienie wychodzi z n75 ze nie jest w stanie odciągnąć gruszki na max

wydaje mi sie ze -0,64 bar na gruszke to troche mało chyba powinno byc jakies -0.8 czy -0.85 ??

Opublikowano

Naprawione wymieniłem zawór który jest na wężu od zbiorniczka wyrównawczego cieczy do filtra paliwa. Tam jest zawór z podciśnieniem. Membrana w środku miała dziurę i dlatego podciśnienie uciekało i turbo je wstawało.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk