bartek02 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam, mam taki problem... kilka miesięcy temu wymieniłem pompę paliwa w a4 b7 1.8t bfb po programie, i niemal od razu pojawiło się piszczenie głośne pompy raz na kilka odpaleń auta. Pisk jest od razu po odpaleniu i trwa ze 2 sekundy. Żadnych innych objawów podczas jazdy itp. Ktoś wie co może być przyczyną ? filtr wymieniony ze 20tys km temu na oryginał z serwisu. Dodam, że pisk w 80% zdarza się rano przy odpalaniu, początkowo myślałem, że to rozrusznik wręcz no ale dźwięk słyszę z tyłu auta ewidentnie ;/
tomeks80 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 U mnie jest podobnie raz na 10 odpaleń za wyje tylko jak rozrusznik kręci mi się wydaje że podczas rozruchu idzie dużo prądu na rozrusznik a mniej na pompę to jest moja teoria też bym chciał ten problem rozwiązać Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
bartek02 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 U mnie jest podobnie raz na 10 odpaleń za wyje tylko jak rozrusznik kręci mi się wydaje że podczas rozruchu idzie dużo prądu na rozrusznik a mniej na pompę to jest moja teoria też bym chciał ten problem rozwiązać Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka dokladnie, przy rozruchu tylko
Rekomendowane odpowiedzi