skinu44 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 witam od pewnego czasu w moim aucie jest twardy pedał hamulca i auto prawie że nie hamuje zdarza się to sporadycznie wyjeżdżałem z parkingu do krzyżówki około 100-200m było ok gdy przejechałem z 4-5km do pracy to ledwo wyhamowałem przed krzyżówką abs się załączył bo ślisko było a pedał musiałem mocno wcisnąć dodam że auto stoi na dworze jakieś porady ? co może być nie tak z tymi hamulcami oczywiście po wyjsciu z pracy hamulce dalej dobrze hamują ktoś udzieli jakiejś rady ?
lukaszooo Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Brak wspomagania hamulcy czyli podcisnienie lub serwo.
wesz82 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Jak z rana masz przed odpaleniem twardy pedął hamulca to nieszczelne przewody lub samo serwo. Ja tak miałem ze z rana pedał twardy był pompa vacum sprawna wsio posprawdzane i po wymianie serwa jak reką odjął. Dodam jeszcze ze można zdemontować serwo nie rozszczelniając układu co jest wielkim plusem ale trzeba się trochę narobić.
mdziaba Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 ja podobnie mam, po dłuższym postoju słaby i twardy hamulec jest ale po kilku hamowaniach jest ok
skinu44 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 a może być tak że woda się gdzieś dostała i na tych mrozach gdzieś przymroziło? teraz jak jest temp na+ to nic sie nie dzieje na razie i jak sprawdzić te węże podciśnienia i gdzie się znajdują jak wyglądaja >?
wesz82 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 W benz serwo bieże moc z kolektora wiec od serwa idz w strone kolektora. Sprawa prosta masz wilgoc tj nieszczelnosc i stad zamarza lub blokuje. Sprawdz czy czasem serwo nie stoi do połowy w wodzie???
Rekomendowane odpowiedzi