Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Samodzielna wymiana przepływomierza w Audi A4 B5 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie w sprawie samodzielnej wymiany przepływomierza .Jeśli nie jestem mechanikiem wręcz przeciwnie (komplety laik) dam rade samodzielnie wymienić przepływomierz powietrza w A4 b5 1.8? Chodzi mi o to czy jest możliwość jakoś go uszkodzić.Jutro chce zamówić ten przepływomierz ponieważ jeżdżąc na odpiętym silnik fajnie się zbiera ale spalanie kosmiczne nie wiem ile dokładnie ale z baku szybko ubywa.Jaki powinien mieć numer orginalny przepływomierz do a4 b5 1.8 125km z 1998r

Opublikowano

Wymienisz bez problemu sam z podstawowym kompletem narzędzi.

Wymiana sprowadza sie do odpięcia kostki i wykręcenia przepływki wraz z obudową i montażu w odwrotnej kolejności. Kolejną rzeczą będzie podpięcie vaga i sprawdzenie błędów.

Jeśli bd kupował przepływkę to tylko i wyłącznie OEM.

Opublikowano

Z OEM co to znaczy? Jaki ma być numer przepływomierza ja mam teraz zamontowany jakiś hitchaci czy cos takiego a chce kupić bosha

Z OEM co to znaczy? Jaki ma być numer przepływomierza ja mam teraz zamontowany jakiś hitchaci czy cos takiego a chce kupić bosha

Przepływomierz bosha nie jest czasem na 5 pinów? bo ja mam wtyczke tylko na 3 piny

Opublikowano (edytowane)

U mnie idzie 5 kabelków i jeden jakby ucięty przy wtyczce co w efekcie końcowym wychodzi, że do przepływki wchodzą tylko 4 kabelki na wtyczce. Cholera wie o co tu chodzi...

Edytowane przez Konradzio