Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Jakie opony do oryginalnej 17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalecane jest -1/+2%

Opublikowano

Też mam 215/45/R17 i to przekłamanie jest delikatne i dopuszczalne. Jednak na wiosnę będą chyba 225/45/R17. Co do 215 to jej zaleta: jest niższa co wizualnie powoduje wrażenie większego alu. Już kilka osób przez to myślało że mam 18" :naughty:

Opublikowano

Camel88 a mógłbyś Ty zrobić fotki swoich? również chciałem coś mniejszego założyć a mam taka samą felge jak Ty. Pokaż jak to wygląda. Rozumiem,ze teraz masz 215/50/17 tak?

tak to wygląda u mnie na wspomnianej oryginalnej 17 o szerokości 7,5 cala, opona 215/45 (mysle ze 205/50 tez by dobrze wygladala):

Felga 7,5 cala

Felga 7,5 cala

Opublikowano

Jeżeli masz ori Audi to na pewno tak.

Opublikowano

Camel88, nie wiem jaką mam szerokość felgi w calach, czy to jest zapisane gdzieś na feldze?

tak, powinno być na jej wewnętrznej stronie

Opublikowano

Camel88 a mógłbyś Ty zrobić fotki swoich? również chciałem coś mniejszego założyć a mam taka samą felge jak Ty. Pokaż jak to wygląda. Rozumiem,ze teraz masz 215/50/17 tak?

tak to wygląda u mnie na wspomnianej oryginalnej 17 o szerokości 7,5 cala, opona 215/45 (mysle ze 205/50 tez by dobrze wygladala):

Felga 7,5 cala

Felga 7,5 cala

Wklejam fotki 205/50 dla zainteresowanych. sory,ze takie usmolone, ale prosto z wymiany :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d72402569f177746.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c298d3463bb4cd07.html

jedno jest pewne: trzeba będzie uważać przy podjeżdzaniu równolegle pod krawężnik, zeby felgi nie porysować.

Opublikowano

też tak uważam

Opublikowano

Niestety innych nie miałem, wiec musiałem założyć takie. Myśle,ze 215 było by w tym przypadku optymalne. na lato mam 225, wiec jak tylko zima puści, to wskakuje w letnie buty:)

Opublikowano

nie powinno się nic dziać, zima na 17" kox