pitbulx Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam Wszystkich. Cofając na skręcanych kołach coś zaczęło chrobotać,pojechałem dalej skręcając też chrobotało,chciałem pojechać do przodu i brak napędu.Zgasiłem silnik zerkam pod auto i nic nie widzę.Odpalam ponownie wbijam jedynkę na prostych kołach napędu nie ma ale nadal chrobota. I tu pytanie czy to któryś z przegubów czy może urwałem póloś. Dodam że jak podniosłem auto i ściągnąłem koło złapałem za półoś i nią kręcę kreci się z kołem nie kreci się z przegubem tym przy skrzyni,a jak kręcę tym przegubem przy skrzyni to tylko on się obraca. Z góry dziękuje na odpowiedz
szakal222 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Albo przegub przy skrzyni albo mechanizm roznicowy zdemontuj to sie dowiesz ,prawdopodobnie przegub
pitbulx Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 Tylko który?Ten od strony koła czy ten od skrzyni Półośka sie raczej nie ukręciła?
quadral20004 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 przegub sie skonczyl albo polos z niego wyskoczyla
pan roman Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Tylko który?Ten od strony koła czy ten od skrzyni Półośka sie raczej nie ukręciła? Dodam że jak podniosłem auto i ściągnąłem koło złapałem za półoś i nią kręcę kreci się z kołem nie kreci się z przegubem tym przy skrzyni,a jak kręcę tym przegubem przy skrzyni to tylko on się obraca. Z góry dziękuje na odpowiedz Ten przy skrzyni. Półośkę tak łatwo się nie ukręca.
quadral20004 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Tylko który?Ten od strony koła czy ten od skrzyni Półośka sie raczej nie ukręciła? Dodam że jak podniosłem auto i ściągnąłem koło złapałem za półoś i nią kręcę kreci się z kołem nie kreci się z przegubem tym przy skrzyni,a jak kręcę tym przegubem przy skrzyni to tylko on się obraca. Z góry dziękuje na odpowiedz Ten przy skrzyni. Półośkę tak łatwo się nie ukręca. mialem podobnie i zew przegub szlag trafil
pitbulx Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 Najlepiej jak wykręcę całą półoś? Jak chcę wykręcić wewnętrzny przegub to czy muszę przód podnieść do góry żeby się olej nie wylał
szakal222 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 No ja tylko na kobylkach pracowalem ,ale to byl od strony kola i w Q mi uwalilo ,rtyle ze tyrkal pol roku ,olej cheba sie nie wyleje ,
pitbulx Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Winowajcą okazał się przegub wewnętrzny. Dzięki Wszystkim za odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi