Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Interfejs Bluetooth (Elm327) + android = Bloki pomiarowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodaj moze juz platna wersje w sklepie co lepiej bedzie Ci sie robilo apke? :) Z komunikacja WiFi cos probowales juz?

+1

Sam chętnie zapłacę, także jak będzie zainteresowanie to śmiało wrzucaj nawet już na sklep play i będziesz miał od razu bazę testerów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czekamy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie by było zastosować takie wskazniki jak w tym przykładzie z BMW (maja jakis swoj program na tel) tylko wzorowane na naszych ori zegarach:

YtvuxlQ.jpg
kRsWkJq.jpg
Lub chociaz cos takiego dodatkowo z wyswietlaniem wartości w liczbach:
PbKLly2l.jpg
fF3P4tBl.jpg
Opublikowano

Interejs to sprawa drugorzędna. Ja tam czekam z niecierpliwością na działającą aplikację, nieważne jak będzie wyglądać. Dopieszczać można potem :)

Opublikowano

Interejs to sprawa drugorzędna. Ja tam czekam z niecierpliwością na działającą aplikację, nieważne jak będzie wyglądać. Dopieszczać można potem :)

Dokładnie,

+1 chętny do zakupu ;)

Opublikowano

Ja też czekam na apkę.

A będzie to poprawnie czytać dane z bloków 1.8t?

Opublikowano
  • Autor

Witam ;)

Przepraszam za brak wieści w temacie, ale urlopy, sprawy rodzinne etc. trzeba czasem złapać chillout ;) i w trakcie leżenia na leżaczku stwierdziłem że trzeba apkę przepisać bo mi się bebechy nie podobają ( wszystkie funkcjonalności są napisane trzeba to tylko ładnie pozbierać ) ;) przy okazji przetestowałem sporo interfejsów, naprawiałem stacyjkę, pogadałem z paroma osobami i muszę to wiedzę teraz uporządkować. Sprawdziła się moja teoria że im głębiej wchodzę w temat, tym napotykam więcej problemów i tak np. jednym z nich jest losowe zrywanie połączenia dla niektórych interfejsów, lub dla niektórych modeli telefonów, co wymusza opcję ponownego połączenia w ustawieniach apki... i tak cały czas coś, a nie wystawię aplikacji która zrobiona jest przysłowiowo "na taśmę i gumę do żucia".

Już teraz mogę powiedzieć że na pewno będzie darmowa aplikacja do testowania interfejsu, czy będzie działał z wersją płatną, bo jak się okazało niektórzy sprzedawcy nie wiedzą co i jak, sprzedając mooocno okrojone elmy który mogą tylko wysyłać info po OBD a w przypadku próby innego protokołu nie dzieje się absolutnie nic :facepalm: pomimo zapewnień o obsłudze protokołów... Tak jakby coś nie było dolutowane :decayed:

Fajnie by było zastosować takie wskazniki jak w tym przykładzie z BMW (maja jakis swoj program na tel) tylko wzorowane na naszych ori zegarach:

Bardzo fajny pomysł, już wcześniej myślałem o czymś takim.

Nie wiem tylko jak bardzo okażą się wygodne na małym wyświetlaczu.

Koncepcję samych wskaźników mam już w głowie i chcę aby były w pełni konfigurowalne ( kilka typów jak np. w Torque ) ale określanie max i min, możliwe określenie wzoru ( np. w przypadku doładowania odjęcie od bloku 3 bloku 2 ) i parę innych rzeczy których teraz zdradzać nie będę.

Ja też czekam na apkę.
A będzie to poprawnie czytać dane z bloków 1.8t?

Odczyt wartości z bloków w niektórych przypadkach jest pusty ponieważ nie znam jeszcze wszystkich wzorów. Przewiduje też integracje z plikami LBL z VCDS dzięki czemu bloki będą miały opisy ;) Muszę pozbierać i napisać małą specyfikację, co jest czego nie ma.

Reasumując, dzieje się, tylko powoli...

Edytowane przez brateq

Opublikowano

Ok dzięki za info czekamy dalej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ze tak zapytam, jak idzie? :)

Opublikowano

A starsze samochodziki tez beda obslugiwane? A6c5 2002r? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Protokół UDS w B8 ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Będzie ta apka w końcu dostępna? :) mam icara i chętnie za jego pomocą sprawdziłbym zapełnienie dpf, w sklepie jest jakaś apka do takiego odczytu ale niestety płatna :/

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Są jakieś postępy?

A tak w ogóle jaką apkę z dostępnych na rynku polecacie? Chodzi o odczyt błędów, kasowanie inspekcji w B5, B6 A38L?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ucichło :(

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Dnia 3.01.2017 o 07:48, zen8000 napisał:

ucichło :(

Witam po dłuuugiej przerwie...

Sporo czasu minęło od mojego ostatniego logowania, można powiedzieć że powróciłem na forum.
Witam więc ponownie i każdego dnia jest jakiś postęp ;) więcej szczegółowego info niebawem.

Pozdrawiam

Edytowane przez brateq

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

I po temacie ? Ponad rok i nawet wersji alpha? :-( Żeby chociaż dało się odczytać blok 011 z ciśnieniem doładowania to by była świetna alternatywa dla dodatkowych zegarów... Ale jak aplikacji nie widać po ponad roku to chyba trzeba przyjąć że nic z tego nie będzie, szkoda :-(

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jakie aplikacje na Androida polecacie, używacie przy swoich samochodach?

SGS7EDGE TAPATALK

Opublikowano

Ja używałem do prostych rzeczy głównie Piston i SD Prog (ten drugi płatny), ale żaden z nich nie oferuje dostępu do bloków pomiarowych. Najlepiej niestety i tak działa Vagcom (ew. VCDS Lite) na Windowsie, no ale ta wygoda aplikacji mobilnej jest nieoceniona.

Teraz przesiadłem się na iOS i testuję wszelkie możliweaplikacje  po kolei, ale żadna nie chce połączyć się z moim ELM327 :( Wszystkie, które znalazłem wymagają kupienia dedykowanego złącza pod konkretną aplikację :( 

Edytowane przez Najki

Opublikowano

Próbowałem tego Pistona + ELM327 ale np nie czyta rządnych błędów (statystyki prawnej komunikacji na poziomie 60 procent).

A tym SD Prog da się coś więcej zrobić , np wszystkie moduły przeskanować i zobaczyć czy nie ma błędów?

PS. Czy ten sdprog jest w Google Play? Bo go znaleźć nie mogę.

SGS7EDGE TAPATALK

Opublikowano

To się chyba ściągało ze strony http://sdprog.com/

Mi również Piston ani SD Prog nie pokazał żadnych błędów przez rok korzystania z nich przy Audi i zawsze miałem przez to wątpliwości czy to aby na pewno działa. Ale potem testowałem też starą instalację Vag-Com i VCDS-Lite na starym laptopie i one również żadnych błędów nie pokazywały, więc trudno mi powiedzieć na 100% czy to działa czy nie. Dobrze, że nie pokazuje błędów, których nie widzi VAG-COM i VCDS-Lite, bo to by już było dziwne :) Nie namawiam do zakupu SD Prog.