Rafał Czupyt Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Witam, W listopadzie zakupiłem ten kabel http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2-niebieski.htmli wszystko było ok. Mogłem zarówno kodować, jak i dokonywać adaptacji. Niestety z rana w sylwestra ukradli mi fabryczne RNS-E. Postanowiłem więc zakupić coś innego. I od tamtej pory bez problemu łącze się z samochodem, mogę kodować, ale funkcja Adaptation nie działa nigdzie. Co bym nie wybrał, widzę tylko odpowiedź ERROR CHANNEL x NOT AVAILABLE. Nie wiem czy to ma związek ze zmianą radia i coś nie pasuję, czy kabel się sypnął Ktoś miał może taki przypadek?
Rafał Czupyt Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Kumpel miał taki w B6, sprawdzaliśmy czy działa z moim. Działał, więc zakupiłem. Cena niewielka, więc stwierdziłem na początek, że jeśli nie zadziała, to niewiele stracę. A że zadziałał , to mi pasowało.
lukaszooo Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Moze ci to działać ale w sterowniku silnika, reszta jest na canie i tym kablem tego nie ruszysz.
Rafał Czupyt Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Moze ci to działać ale w sterowniku silnika, reszta jest na canie i tym kablem tego nie ruszysz. Przed kradzieżą radia zdążyłem zmienić czas trwania Leaving/Coming home. Ustawiłem sobie światła dzienne na 51% mocy. Ponadto bawiłem się głośnościami buzzerów. W takim wypadku nie wiem jak to zrobiłem.
lukaszooo Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Według tego co wiem to licznik w B7 jest na CAN i kablem KKL nie mogłeś sie z nim połączyć.
Rafał Czupyt Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Według tego co wiem to licznik w B7 jest na CAN i kablem KKL nie mogłeś sie z nim połączyć. Nie neguje tego co powiedziałeś. To było zastanowienie. Innego kabla nie miałem, a to co Ci opisałem zrobiłem. Teraz nie działa i w takim wypadku nie mam pojęcia dlaczego działało wcześniej.
Rekomendowane odpowiedzi