Puni0 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Witam, Panowie, jak nazywa się ten przewód na zdjęciu ? Cieknie mi prawdopodobnie z niego olej, mała plamka w garażu. Na bagnecie oleju nie ubywa. Jak do tego się zabrać i jaki ew. koszt wymiany ? A4 B6 Silnik 1.8T 163 KM.
tomeks80 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 To z góry kapie na ten przewód bo chyba to nie jest przewód olejowy tylko elektryczny do rozrusznika tak przynajmniej mi się wydaje Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Puni0 Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Opublikowano 16 Lutego 2016 Faktycznie tak może być... Jest tam trochę zapaćkane tym olejem ale ciężko z dojściem żeby wsadzić tam rękę... Jakieś pomysły co to może być ?
tomeks80 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Miałem podobnie i wymiana uszczelki pod napinaczem rozwiązała problem z wyciekami oleju Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
barb123 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Albo uszczelka pokrywy zaworów, albo napinacza. Wymyj porządnie i sprawdź skąd wycieka.
wsółek Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Zobacz czy Ci tam z EGRU nie leci ten olej obok kolektora wodnegoJak wejdziesz pod auto to bedzie widać ten kolektor i EGR Edytowane 16 Lutego 2016 przez wsółek
Puni0 Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Opublikowano 16 Lutego 2016 Chodzi o napinacz łańcucha rozrządu ? Koszt takiej uszczelki znalazłem ok 25 zł na allegro ? Jakie ew. kosztu naprawy jeśli to faktycznie to ?
tomeks80 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Właśnie te uszczelki za 25 złoty w sklepie też dałem tyle Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Ja wymienilem sam ok 1 h roboty bo w serwisiwe chcieli chore pieniądze Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1.8t nie ma egra to jest zawór kombi element systemu sai tam raczej oleju nie ma tam jest powietrze Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
wsółek Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 u mnie właśnie z tamtad leciał olej wymieniłem odrazu kolektor wodny bo podciekał
Rekomendowane odpowiedzi